Wat betekent het pensioenakkoord voor een pensioenfonds?

Het fonds laten bestaan of overstappen naar PPI – de keuze is aan jou. En we realiseren ons dat dit een lastige keuze is. Bij Aegon Cappital zijn alle smaken mogelijk.

Image
Pensioenfonds

Collectief wordt individueel

Je pensioenfonds is nu waarschijnlijk op een collectieve manier geregeld. Iedereen legt in, er wordt een pensioen opgebouwd en uiteindelijk krijgt een werknemer zijn beloofde pensioen uitbetaald. Dit systeem is niet langer houdbaar en daarom schrijft de Wet toekomst pensioenen een beschikbare-premieregeling (DC) voor. Ook jouw deelnemers moeten in de toekomst zo pensioen opbouwen. Maar een pensioenfonds kiest zelf wat het doet met de al opgebouwde rechten.

Alles in huis

We kunnen je bij Aegon op alle mogelijke manieren bedienen:

Nu het collectieve karakter van de regeling verloren gaat, kun je ervoor kiezen om helemaal over te gaan naar DC. Inclusief de opgebouwde rechten van de deelnemers die nog niet met pensioen zijn. Aegon Cappital is een pensioenpremie-instelling waar we deze regeling aanbieden. Je voldoet daarmee gelijk aan alle eisen van de wet.

Je kunt er ook voor kiezen om de opgebouwde rechten van je huidige deelnemers onder te brengen in een algemeen pensioenfonds (APF). Bijvoorbeeld Stap, een APF gelieerd aan Aegon. Je pensioenfonds stopt dan te bestaan en de opgebouwde rechten draag je over aan Stap. Vanaf dat moment bouwen deelnemers pensioen op in de beschikbare-premieregeling van Aegon Cappital.

Eigenlijk is dit een tussenvorm tussen optie 1 en 2: de opgebouwde rechten worden overgenomen door een verzekeraar en de toekomstige rechten bouw je op in een DC-regeling. Onze verzekeraar Verzekerd pensioen doet dit soort buy-outs. Je deelnemers krijgen dan een garantie voor hun reeds opgebouwde pensioen.

In goede handen

In een beschikbare-premieregeling komt het beleggingsrisico meer bij de deelnemer te liggen. Dat maakt het extra belangrijk om het geld goed te beleggen. Bij Aegon Cappital hebben we een uitstekend beleggingsbeleid. We beleggen verantwoord. Gespreid. En bouwen het risico af richting de pensioenleeftijd. Een deelnemer bepaalt zelf hoeveel risico die wil lopen. En kun je wel wat hulp gebruiken bij de voorlichting voor je deelnemers? Dat doen we graag met Aegon Cappital @Work.

Image
Onze medewerkers

Meer weten wat er mogelijk is bij Aegon?

We gaan graag met je in gesprek. Laat je gegevens achter en wij bellen jou.

Of neem zelf contact op met een van onze medewerkers
Je naam
Je naam
Je organisatie
Je organisatie
Je e-mailadres
Je e-mailadres
Je telefoonnummer
Je telefoonnummer