Goede gezondheid

Onze gezondheid is sinds de jaren tachtig flink verbeterd, en de sterftecijfers zijn gedaald. Hierdoor is de levensverwachting gestegen en worden steeds meer mensen oud zonder (ernstige) fysieke beperkingen. Maar deze cijfers zijn slechts gemiddelden. 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 7 mannen ervaart nu op hun zestigste al beperkingen. En een deel van hen blijft die de rest van hun leven houden. Fysieke beperkingen kunnen lichamelijk zijn, maar ook geestelijk. Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie die ook steeds vaker jongere mensen treft.

Image
Goede gezondheid

Aegon wil mensen in staat stellen om zelf bewuste financiële keuzes te maken. Als de ziekte van alzheimer je geheugen en je bewustzijn aantast, kun je zelf geen keuzes meer maken. Sinds 2002 sponsoren we daarom het Alzheimercentrum Amsterdam. In dit centrum wordt onderzoek gedaan naar methoden om de ziekte zo vroeg mogelijk op te sporen. Dat is een belangrijke stap om mensen met alzheimer te kunnen behandelen. Met enige regelmaat voeren onze medewerkers (sportieve) acties om geld op te halen voor het Alzheimercentrum.

Bijzondere projecten

Naast het sponsoren van het Alzheimercentrum dragen we ook bij aan het mogelijk maken van het 100-plus onderzoek, de 100-plus dag en de productie van een boek. Dit boek wordt geschreven door Jetske van der Schaar (1980). Zij schrijft over haar persoonlijke ervaringen met een erfelijke vorm van alzheimer die op jonge leeftijd begint.