Een modern pensioen voor de toekomst

Hoeveel mensen ken je die zich helemaal inlezen in het hoe en wat van hun pensioen? Waarschijnlijk niet veel. De meeste mensen zien pensioen toch als een ver-van-mijn-bed-show. Iets waar men zelf weinig invloed op heeft. Bij Aegon Cappital laten we onze deelnemers graag ervaren dat een goed pensioen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. 

Image
Een pensioen dat grip geef top de toekomst

Je pensioen wordt belegd

Aegon Cappital biedt je een pensioenregeling op basis van beschikbare premie. Dit betekent dat jouw werkgever elke maand een pensioenpremie aan ons betaalt. De hoogte van de premie hangt af van je salaris en je leeftijd. Op je pensioendatum koop je van jouw pensioenpot een pensioenuitkering. Dat kan bij Aegon of bij een andere verzekeraar. De hoogte van je pensioen staat hierdoor vooraf niet vast.

Image
Kosten beleggen

Kies voor een pensioen dat bij je past

Jouw pensioenpot groeit doordat onze experts rendement behalen met beleggingen. Daar zitten bepaalde risico’s aan. We streven naar de juiste verhouding tussen rendement en risico, zodat je jouw pensioendoelstelling kunt behalen. De Profielwijzer op Mijn Aegon Cappital helpt je kiezen. Hierin doorloop je een aantal stappen waarmee je jouw persoonlijke beleggingsprofiel bepaalt. Je profiel geeft aan hoeveel beleggingsrisico je wilt én kunt nemen. En laat zien welke manier van beleggen het beste bij jou past. Je maakt vervolgens je beleggingskeuze. En geeft deze met een paar klikken door.

Ga naar de profielwijzer

Een pensioenregeling met vele extra’s

Binnen de pensioenregeling bouw je niet alleen pensioen op voor jezelf. Er is vaak veel meer geregeld, zoals een uitkering voor je partner en kinderen als je overlijdt. Soms is er ook iets geregeld voor als je arbeidsongeschikt raakt. Ook kun je vaak zelf een aantal keuzes maken voor jouw pensioen. We hebben alles helder op een rijtje gezet in jouw Pensioen 1-2-3 op Mijn Aegon Cappital.

Altijd inzicht en controle

Hoe weet je of je pensioen voldoende is? Heb je straks genoeg geld om de dingen te doen die je belangrijk vindt? Met Mijn Aegon Cappital heb je altijd en overal inzicht in je inkomsten en uitgaven na je pensionering. Je vindt er de Profielwijzer, heldere overzichten, de Pensioenplanner en regelt daar je pensioenzaken eenvoudig zelf. Met de Pensioenplanner kun je ook berekenen wat er gebeurt als je eerder met pensioen gaat. Of als je nu begint met extra sparen. Zo sta je later nooit voor verrassingen.