Nieuwe baan? Nieuw pensioen!

Heb je een nieuwe baan gevonden? Gefeliciteerd! Een nieuwe baan betekent nieuwe collega’s, een nieuwe werkomgeving, een nieuwe werkcultuur en… een nieuw pensioen. Want ook je pensioen verandert. Wat betekent dat voor jouw situatie? 

Image
Aegon Cappital - Nieuwe baan

Je hebt een pensioen op basis van beleggen

Jouw pensioenregeling bij Aegon Cappital is een zogenaamde beschikbare premieregeling. Dat betekent dat de hoogte van je pensioenuitkering niet vooraf vaststaat. Wel staat vast hoeveel geld jij en je werkgever in jouw pensioenpot stoppen. Het geld in je pensioenpot wordt belegd.

Op het moment dat je met pensioen gaat, koop je van uw pensioenpot een pensioen. Hoeveel pensioen je straks kunt kopen, is voor een groot deel afhankelijk van de hoogte van je pensioenpot. 

Welk beleggingsprofiel past bij mij?

Hoeveel risico kun en wil je nemen voor jouw pensioen? Je bepaalt het bij ons zelf. We hebben 3 beleggingsprofielen. Ieder beleggingsprofiel heeft een eigen balans tussen rendement en risico. Zo is er voor iedereen een passend beleggingsprofiel. Welk beleggingsprofiel het beste bij jou past? Je bepaalt het met onze Profielwijzer

Image
Aegon Cappital - Mijn Aegon Cappital

Met Mijn Aegon Cappital heb je altijd inzicht in je pensioen

Met je DigiD log je snel, eenvoudig en veilig in op Mijn Aegon Cappital. Je vindt hier al jouw persoonlijke pensioeninformatie. Bijvoorbeeld de hoogte van je pensioenpot, je pensioenpost, de Pensioenplanner waarmee je met jouw pensioen kunt rekenen en nog veel meer.

Naar mijn Aegon Cappital

Wat is er wel en niet geregeld in jouw nieuwe pensioenregeling?

Een nieuwe baan, een nieuw pensioen! Wat betekent dat voor jouw situatie? Je weet dat je een pensioen hebt op basis van beleggen, maar wat is er nog meer geregeld? In mijn Aegon Cappital vind je jouw Pensioen 1-2-3. Neem even de tijd om laag 1 door te nemen. Je weet in 5 minuten wat er wel en niet is geregeld in de pensioenregeling van je nieuwe werkgever.

Zekerheid voor je partner

In de pensioenregeling is via jouw werkgever bijna altijd een partnerpensioen geregeld. Dat pensioen keert uit aan je partner na je overlijden. De pensioenregeling van je werkgever bij Aegon Cappital biedt de mogelijkheid om een extra inkomen te verzekeren voor je partner na je overlijden. Soms heeft jouw werkgever het al voor je geregeld. In Mijn Aegon Cappital zie je wat er voor je partner geregeld is na je overlijden. Wat kun je doen om de financiële gevolgen na je overlijden te beperken?

Let op:Als je uit dienst gaat, vervalt in veel gevallen het partnerpensioen. Of dat bij jouw pensioenregeling ook zo is, staat in jouw Pensioen 1-2-3.

Is waardeoverdracht interessant voor jou?

Heb je eerder pensioen opgebouwd via een andere werkgever? Dan kun je kiezen voor waardeoverdracht. Of waardeoverdracht voor jou interessant is, is afhankelijk van je situatie.

We vertellen je er graag meer over

Welke keuzes heb je nog meer?

Sommige werkgevers bieden hun werknemers de mogelijkheid om zelf extra geld in te leggen in de pensioenregeling. Of dat in jouw geval zo is, lees je in laag 1 van jouw Pensioen 1-2-3. Je vraagt je misschien af of het verstandig is om extra geld in te leggen. 

Meer over ‘Een goed pensioen'