Samenwonen en trouwen

Samenwonen of trouwen is een belangrijk moment om stil te staan bij je pensioen. Bij Aegon Cappital is partnerpensioen onderdeel van je pensioenregeling. Ben je getrouwd of zijn jullie geregistreerde partners? Meldt dit dan bij je werkgever. In Mijn Aegon Cappital zie je of er een partnerpensioen is verzekerd. Je ziet er ook hoe hoog het bedrag is. 

Image
Samenwonen en trouwen

Samenwonen? Regeling checken!

Bij samenwonen is het niet vanzelfsprekend dat er partnerpensioen voor je partner verzekerd is. Er gelden een aantal voorwaarden, bijvoorbeeld dat je beide ingeschreven moet staan op hetzelfde adres. Soms wordt ook de voorwaarde gesteld dat je minimaal een bepaalde periode moet hebben samengewoond. In deel 3 van jouw Pensioen 1-2-3 lees je de voorwaarden zoals die gelden voor de pensioenregeling van jouw werkgever. Lees ze eens door op Mijn Aegon Cappital of vraag ernaar bij je werkgever. Zo komt je partner niet voor onaangename verrassingen te staan. Ga je samenwonen? Geef dit dan altijd door aan je werkgever.

Andere veranderingen en je pensioen

Gezinsuitbreiding en je pensioen

Binnen veel pensioenregelingen is pensioen voor je kinderen verzekerd. Dit betekent dat je kinderen tot een bepaalde leeftijd een wezenpensioen ontvangen als je overlijdt. In jouw Pensioen 1-2-3 in Mijn Aegon Cappital lees je hier meer over. Je hoeft de gezinsuitbreiding niet bij ons te melden. Als je overlijdt, gaan wij na of er kinderen zijn die recht hebben op wezenpensioen.

Als je een huis gaat kopen

Het kopen van een huis is een grote financiële stap. Vaak worden alle financiën op een rij gezet. Denk hierbij ook aan je pensioen. Kun je je hypotheek blijven betalen na pensionering? En houd je dan voldoende geld over om leuke dingen te doen? En wat als jij of je partner overlijdt? Heb je dan voldoende inkomen om in jullie gezamenlijke droomhuis te blijven wonen? Het zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Een adviseur helpt je inzicht te krijgen in je totale financiële situatie

Of je nu trouwt, gaat samenwonen of dat er gezinsuitbreiding op komst is; het zijn allemaal voorbeelden van grote veranderingen in je leven. En voor je pensioen! Hoeveel pensioen heb je beiden straks? Wat als je partner minder gaat werken? Bouw je samen dan nog voldoende pensioen op? Wat is er geregeld als je partner overlijdt? En hoe zit het met je woonlasten na je pensionering? Allemaal belangrijke vragen. Op Mijnpensioenoverzicht staan jouw pensioenen en AOW op een rij. Kom je er zelf niet uit? Dan kan een adviseur je helpen. Hij of zij zet niet alleen al je financiën op een rij, maar houdt daarbij ook rekening met jouw persoonlijke situatie.

Image
Aegon Cappital - Zekerheid voor mijn partner

Zekerheid voor mijn partner

Overlijden, een naaste verliezen: we moeten er allemaal niet aan denken. Naast het verdriet en gemis is er ook nog de financiële kant.

Meer zekerheid voor mijn partner
Image
pensioen uit elkaar gaan

Scheiden of uit elkaar gaan

Uit elkaar gaan is een ingrijpende beslissing met veel gevolgen. Ook voor je pensioen.

Bekijk de gevolgen