Een inclusieve samenleving 

Het spreekt niet voor iedereen vanzelf dat ze het beste uit het leven halen. Dat kan bijvoorbeeld liggen aan een slechte gezondheid of aan onvoldoende financiële middelen. Met onze kennis en kunde helpen we mensen die in armoede leven door (dreigende) schulden. Zo helpen we bij een gezonde, financiële toekomst voor iedereen.

Image
inclusieve samenleving header full

Aegon-medewerkers

We stimuleren medewerkers om zich als vrijwilliger in te zetten voor projecten en programma’s die de financiële kennis van Nederland vergroten. Denk aan het optreden als coach voor iemand die op zoek is naar een (beter betaalde) baan. Of iemand helpen bij het maken van een financieel overzicht. We staan ook voor de klas tijdens de Week van het Geld, waarin kinderen leren om goed met geld om te gaan. Verder nemen we deel aan de Pensioen3daagse.

Voor de samenleving

Het is voor iedereen belangrijk om bewuste financiële keuzes te maken. Niet iedereen heeft de kennis daarvoor paraat, en niet iedereen heeft tijd om van alles uit te zoeken. Dat begrijpen we. Daarom proberen we zo duidelijk en helder mogelijk te zijn over onze producten en diensten.

Als verzekeraar helpen we bij het herstel van schade aan woonhuizen, bezittingen of auto’s. Dat doen we zo duurzaam mogelijk. Aegon is een van de initiatiefnemers van het keurmerk GroenGedaan! Een bedrijf met dat keurmerk repareert, herstelt en voert onderhoud uit op een duurzame manier. 90% van de schadeherstellers waarmee wij samenwerken heeft dit keurmerk. De overige schadeherstellers hebben het keurmerk van Stichting Erkend Duurzaam.

Aegon is een van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland. Ook hier willen we een positieve invloed hebben op klimaatverandering. We helpen onze hypotheekgevers daarom om hun huis te verduurzamen en energiezuiniger te maken. De verduurzaming kan worden meegefinancierd bij een ‘Nul op de Meter-woning’. Ook energiebesparende maatregelen kunnen via de hypotheek worden gefaciliteerd.

Doenkracht

Zes op de tien Nederlandse huishoudens hebben moeite financieel het hoofd boven water te houden. Het beste uit je leven halen en keuzes maken voor de toekomst is voor deze huishoudens nog geen realiteit. Daarom is Aegon het maatschappelijke programma Stap vooruit gestart. Na het samengaan van Aegon Nederland en a.s.r. combineren we de maatschappelijke activiteiten van beide organisaties voortaan onder de naam Doenkracht. Vanuit Doenkracht financieren we onder meer projecten op het gebied van financiële onderwijs- en lesprogramma’s en programma’s van partners die hun deelnemers met dreigende schulden helpen erger te voorkomen. Soms in combinatie met de expertise van onze medewerkers. Daarnaast stimuleert Doenkracht de collega’s om de handen uit de mouwen steken met activiteiten bij maatschappelijke organisaties.
 

Lees meer over Doenkracht
Usabilla Feedback