Duurzame producten en diensten

We helpen jou én iedereen in Nederland graag om een financieel gezondere toekomst te hebben. Dat doen we door je een stap vooruit te laten denken. En je inzicht te geven. Zo kan je bewuste financiële keuzes maken en snappen wat voor gevolgen die keuzes hebben. Hoe we dat doen? Door duurzame producten en diensten te leveren die aansluiten bij jouw situatie. En te werken aan de financiële kennis van Nederland.

Image
Over ons - gezonde toekomst

Op weg naar een duurzamer huis

We zijn één van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland. En willen ook daarmee een positieve invloed hebben op klimaatverandering. We helpen jou daarom met het verduurzamen en energiezuiniger maken van je huis. Zo wordt jouw CO₂-voetafdruk kleiner, de energierekening lager en stijgt de waarde van je woning. Een win-win-win situatie!

Via je hypotheek faciliteren we het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals een nieuwe ketel of het plaatsen van zonnepanelen. Bijvoorbeeld via het Duurzame Depot dat hiervoor extra financiële ruimte geeft. Of door de verduurzaming van je woning mee te financieren bij een ‘Nul op de Meter-woning’. 

Meer weten wat jouw mogelijkheden zijn? Lees dan hier verder

Werken aan de financiële kennis van Nederland

Voor een financieel gezonde toekomst is het belangrijk dat je bewuste financiële keuzes maakt. En snapt wat voor gevolgen die keuzes hebben. Dat vereist nogal wat kennis. We begrijpen dat niet iedereen evenveel kennis heeft. Of zin heeft om erin te duiken. Daarom proberen we zo duidelijk en helder mogelijk te zijn over onze producten en diensten. En de financiële gevolgen. Daarom hebben we ook FinSnap. Een online tool die je in 10 minuten inzicht geeft in jouw financiën.

Maar we doen meer. We dragen actief bij aan initiatieven die de financiële kennis van Nederland vergroten. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan de Pensioen3daagse. En de Week van het Geld. Daarin leren we kinderen en jongeren ook op school te leren omgaan met geld. Zo helpen we een basis te leggen voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Het mooie aan deze initiatieven? Onze eigen medewerkers helpen vrijwillig mee!

Duurzaam Schadeherstel – Groen Gedaan

Schade aan je woonhuis, je bezittingen of je auto? We helpen je dat te herstellen. En werken alléén samen met bedrijven die jouw schade herstellen op een milieuvriendelijke manier. Want dat helpt mee om onze leefomgeving schoon en gezond te houden. En dat vinden we belangrijk.

We zijn dan ook één van de initiatiefnemers van Stichting Duurzaam Herstel en Stichting Duurzaam Repareren. Zij beheren het keurmerk GroenGedaan! Een bedrijf met het keurmerk GroenGedaan! repareert, herstelt en/of voert onderhoud uit op een duurzame manier. 90% van de schadeherstellers waarmee wij samenwerken heeft dit keurmerk. De overige schadeherstellers hebben het keurmerk van Stichting Erkend Duurzaam.

Kijk voor meer informatie op deze pagina