Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk betrokken

maatschappelijk betrokken aegon
Over ons Verantwoord ondernemen Maatschappelijk betrokken

Je geldzaken op orde, dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld door een slechte gezondheid of onvoldoende financiële middelen. Daar willen we wat aan doen. Met onze financiële kennis en kunde helpen we mensen met schulden. Maar investeren we ook in de strijd tegen alzheimer. Zo helpen we bij een gezonde, financiële toekomst voor iedereen.

Van Schulden naar Kansen

Ongeveer 1,4 miljoen huishoudens in Nederland kampen momenteel met ernstige financiële problemen. Financiële keuzes maken is voor deze huishoudens vooral een droom, in plaats van een realiteit. Daarom sloten wij ons in 2016 aan bij het programma ‘Van Schulden Naar Kansen’. Dit programma richt zich op het omgaan met armoede als een resultaat van problematische schulden. Samen met onze programmapartners, helpen we deze vorm van armoede aan te pakken. En helpen we mensen om weer financieel fit te worden. Zodat ze beter en sterker in de maatschappij staan. 

collegas aegon

Lokale hulp

Met de inzet van ruim 460 medewerkers hielpen we van 2016 tot 2020 meer dan 6.500 gezinnen met schulden in Den Haag, Leeuwarden en Groningen

Het gevecht tegen Alzheimer

Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Steeds vaker treft dit ook jongere mensen. We zien met eigen ogen de impact van dementie op de kwaliteit van leven van mensen. En begrijpen als geen ander hoe dit van invloed is. Want hoe maak je weloverwogen beslissingen? Daarom hebben wij het bestrijden van dementie en de onderliggende oorzaken gekozen om de maatschappij te verbeteren. Sinds 2002 sponsoren we het Alzheimercentrum Amsterdam. Daar wordt onder meer onderzoek gedaan naar methoden om de ziekte zo vroeg mogelijk op te sporen. Een belangrijke stap om mensen met alzheimer te kunnen behandelen.

Meer lezen over Alzheimer