Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Maatschappelijk betrokken

maatschappelijk betrokken aegon
Over ons Verantwoord ondernemen Maatschappelijk betrokken

Het beste uit het leven halen, dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld door een slechte gezondheid of onvoldoende financiële middelen. Daar willen we wat aan doen. Met onze financiële kennis en kunde helpen we mensen die leven in armoede door (dreigende) schulden. Maar investeren we ook in de strijd tegen alzheimer. Zo helpen we bij een gezonde, financiële toekomst voor iedereen.

Stap vooruit

Ongeveer 1,4 miljoen huishoudens in Nederland kampen momenteel met ernstige financiële problemen. Het beste uit je leven halen en keuzes maken voor de toekomst is voor deze huishoudens nog geen realiteit. Daarom is Aegon het maatschappelijke programma Stap vooruit gestart. Dit programma is een opvolger het programma ‘Van Schulden naar Kansen’ van Aegon en Nationale-Nederlanden. Stap vooruit richt zich op kansen voor hen die leven in armoede door (dreigende) schulden. Zo helpen wij huishoudens op weg naar een toekomst van financiele weerbaarheid. Samen met onze programmapartners hebben we als doel om armoede aan te pakken en meer kansen te creeren. En helpen we mensen om financieel weerbaar te worden. Zodat ze beter en sterker in de maatschappij staan. 

Aegon maatschappelijk betrokken

Lokale hulp

Met de inzet van onze medewerkers helpen we huishoudens die leven in armoede in Den Haag, Leeuwarden en Groningen.

Het gevecht tegen Alzheimer

Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Steeds vaker treft dit ook jongere mensen. We zien met eigen ogen de impact van dementie op de kwaliteit van leven van mensen. En begrijpen als geen ander hoe dit van invloed is. Want hoe maak je weloverwogen beslissingen? Daarom hebben wij het bestrijden van dementie en de onderliggende oorzaken gekozen om de maatschappij te verbeteren. Sinds 2002 sponsoren we het Alzheimercentrum Amsterdam. Daar wordt onder meer onderzoek gedaan naar methoden om de ziekte zo vroeg mogelijk op te sporen. Een belangrijke stap om mensen met alzheimer te kunnen behandelen.

Meer lezen over Alzheimer