Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Verantwoord beleggen

verantwoord beleggen Aegon
Over ons Verantwoord ondernemen Verantwoord beleggen

Wist je dat Aegon Nederland in totaal zo’n 100 miljard euro aan vermogen beheert? Een flink bedrag. Dat doen we voor jou als klant. Maar ook voor eigen rekening. Dat geld bestaat uit spaar- en pensioengeld én uit ingelegde premies. We gaan hier verantwoordelijk mee om. Uiteraard door te zorgen dat er financieel rendement wordt gemaakt. En ook de risico’s zo veel mogelijk te beperken.  

Verantwoord Beleggen om positief bij te dragen

Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan het behalen van financiële doelen. We staan midden in de samenleving. Dus willen we ook dat onze activiteiten op een positieve manier bijdragen aan de maatschappij en het milieu. We kijken bij onze beleggingen daarom nadrukkelijk naar milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur (ESG). Dat noemen we verantwoord beleggen. Hoe we dat doen? Dat lees je op deze pagina.

verantwoord beleid Aegon

Ons verantwoord Beleggingsbeleid

We willen positieve invloed hebben met onze beleggingen. Voor onze klanten, de maatschappij en het milieu. Dat hebben we samengevat in ons Verantwoord Beleggingsbeleid. 

Aanpak Aegon

Onze aanpak

De verantwoordelijkheid die we hebben als belegger nemen we zeer serieus. Betrokkenheid en actief aandeelhouderschap staan voorop. 

Verslaglegging Aegon

Hoe we transparant zijn

We vinden het ook belangrijk om transparant te zijn over alles wat we doen. Bijvoorbeeld in ons Responsible Business Report. 

Biodiversiteit Aegon

Case: Biodiversiteit

Het verlies van biodiversiteit is een van de grootste risico’s voor het leven op aarde. Wij gaan de uitdaging aan om dat tegen te gaan. 

ATM Aegon

Case: Access to Medicine

Gezondheid is een van de thema’s waar wij het verschil willen maken. En een goede toegang tot medicijnen is daarbij essentieel. Daarom steunen we Access to Medicine. 

Aandeelhouderschap Aegon

Case: Actief aandeelhouderschap

Wij gaan actief de dialoog aan met bedrijven waarin we investeren. Het doel? Positieve veranderingen in hun activiteiten en producten. Maar hoe doen we dat in de praktijk?  

    

duurzame financiering

Duurzame financiering

Duurzame financiering is rekening houden met  milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur (ESG) bij het nemen van investeringsbeslissingen. Meer weten over hoe wij dit doen? En benieuwd hoe wij voldoen aan EU-wetgeving op dit gebied?

Lees meer

verantwoord beleggen vast pensioen

Als je deelneemt in een pensioenregeling

Dan beleggen we de premies die je betaalt. Zodat we je de zekerheid van een vaste pensioenuitkering kunnen garanderen zolang je leeft. Ook hierbij houden we rekening met duurzaamheid.

Lees meer