Positieve bijdrage

Wist je dat Aegon Nederland in totaal zo’n 100 miljard euro aan vermogen beheert? Een flink bedrag. Dat doen we voor jou als klant. Maar ook voor eigen rekening. Dat geld bestaat uit spaar- en pensioengeld én uit ingelegde premies. We gaan hier verantwoordelijk mee om. Uiteraard door te zorgen dat er financieel rendement wordt gemaakt. En ook de risico’s zo veel mogelijk te beperken. 

Verantwoord Beleggen om positief bij te dragen

Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan het behalen van financiële doelen. We staan midden in de samenleving. Dus willen we ook dat onze activiteiten op een positieve manier bijdragen aan de maatschappij en het milieu. We kijken bij onze beleggingen daarom nadrukkelijk naar milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur (ESG). Dat noemen we verantwoord beleggen. Hoe we dat doen? Dat lees je op deze pagina.

Image
Aegon verantwoord beleggingsbeleid

Ons verantwoord Beleggingsbeleid

We willen positieve invloed hebben met onze beleggingen. Voor onze klanten, de maatschappij en het milieu. Dat hebben we samengevat in ons beleggingsbeleid. 

Lees ons beleid
Image
Aegon onze aanpak

Onze aanpak

De verantwoordelijkheid die we hebben als belegger nemen we zeer serieus. Betrokkenheid en actief aandeelhouderschap staan voorop. 

Lees onze aanpak
Image
Aegon downloads

Hoe we transparant zijn

We vinden het ook belangrijk om transparant te zijn over alles wat we doen. Bijvoorbeeld in ons Responsible Business Report. 

Bekijk onze rapporten
Image
Aegon biodiversiteit

Case: Biodiversiteit

Het verlies van biodiversiteit is een van de grootste risico’s voor het leven op aarde. Wij gaan de uitdaging aan om dat tegen te gaan. 

Lees deze case
Image
Aegon access to medicine

Case: Access to Medicine

Gezondheid is een van de thema’s waar wij het verschil willen maken. En een goede toegang tot medicijnen is daarbij essentieel. Daarom steunen we Access to Medicine. 

Lees deze case
Image
Aegon actief aandeelhouderschap

Case: Actief aandeelhouderschap

Wij gaan actief de dialoog aan met bedrijven waarin we investeren. Het doel? Positieve veranderingen in hun activiteiten en producten. Hoe we dat in de praktijk doen?  

Lees deze case
Image
Aegon duurzame financiering

Duurzame financiering

Duurzame financiering is rekening houden met  milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur (ESG) bij het nemen van investeringsbeslissingen. Meer weten over hoe wij dit doen? En benieuwd hoe wij voldoen aan EU-wetgeving op dit gebied?

Lees meer
Image
duurzaam beleggen pensioen.

Als je deelneemt in een pensioenregeling

Dan beleggen we de premies die je betaalt. Zodat we je de zekerheid van een vaste pensioenuitkering kunnen garanderen zolang je leeft. Ook hierbij houden we rekening met duurzaamheid.

Lees hoe we dat doen