Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Transparantie

downloads Aegon

We vinden het ook belangrijk om transparant te zijn over onze verantwoord beleggingsactiviteiten naar al onze belanghebbenden. Dat hebben we vastgelegd in onze Verantwoord Beleggingsaanpak. Maar ook afgesproken door het ondertekenen van bijvoorbeeld het Nederlandse Klimaatakkoord of het IMVO-convenant. 

Transparantie

Dit betekent dat we transparant zijn over ons beleid en onze activiteiten. En daar periodiek openbaar over rapporteren. Dat doen we op diverse manieren:

Responsible Business Report 

In dit rapport staan we uitgebreid stil bij onze activiteiten en de resultaten van verantwoord beleggen in 2019, als onderdeel van onze Verantwoord Ondernemingsbeleid.
 

Inzicht in ons stemgedrag 

We gebruiken een stemadviesbureau (ISS), dat namens ons stemt op aandeelhoudersvergaderingen. Hierdoor hebben we een grotere invloed. Wil je weten hoe we hebben gestemd? Ga dan naar deze webpagina. Daar zie je het ISS ‘stem-dashboard’ voor Aegon (AIM) en hoe we de afgelopen jaren hebben gestemd bij de verschillende aandeelhoudersvergaderingen.
 

Inzicht in uitsluitingen 

Wil of kan een bedrijf zijn gedrag niet aanpassen aan de eisen die wij stellen? Dan is het gevolg dat we niet meer in zo’n bedrijf beleggen. Dat komt dan op onze uitsluitingenlijst te staan. Deze lijst wordt periodiek aangepast.
 

Relevante verdragen 

Standaarden en initiatieven: de basis van ons Verantwoord Beleggingsbeleid zijn (internationale) verdragen en standaarden. En we steunen initiatieven die in lijn zijn met dat beleid. Zoals de Finance for Biodiversity Pledge. In dit overzicht lees je wat we allemaal onderschrijven en steunen. En regelmatig voegen we daar nieuwe initiatieven aan toe.

Onder Downloads zijn ook alle (andere) relevante documenten van ons Verantwoord Beleggingsbeleid te vinden.