Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Gehandicaptensport

Wij hebben niet alleen oog voor mensen die op het hoogste niveau sporten. Iedereen verdient een plek op het veld. Daarom zijn we betrokken bij Fonds Gehandicaptensport, 1% FairShare en de Special Olympics.

Fonds Gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die extra ondersteuning nodig hebben om te kunnen sporten. Jammer genoeg kunnen zij niet op elke sportclub terecht: het sportaanbod is niet toegankelijk of er ontbreken faciliteiten. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Jaarlijks worden honderden projecten gefinancierd. Het Fonds is hiervoor volledig afhankelijk van giften.

1% FairShare

1% FairShare betekent dat het bedrijfsleven één procent van het totale sportsponsoringbudget reserveert voor de gehandicaptensport. Aegon was één van de grondleggers die 1% FairShare mogelijk maakte. Inmiddels zijn al 35 bedrijven partner. Met de toegenomen inkomsten zorgt Fonds Gehandicaptensport ervoor dat er meer faciliteiten komen voor gehandicapte sporters.

Special Olympics

Sinds 2011 is Aegon sponsor van de Special Olympics in Nederland. Special Olympics zorgt ervoor dat mensen met een verstandelijke beperking kunnen meedoen aan sportevenementen. De slogan is: Changing lives, changing attitudes. Special Olympics is een wereldwijde organisatie en actief in meer dan 180 landen. Zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal zijn er activiteiten. Wekelijks sporten wereldwijd ruim 2,5 miljoen mensen met een verstandelijke handicap met de hulp van duizenden vrijwilligers.