Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Fondsbeleggen maakt beleggen makkelijker

Beleggen levert op termijn bijna altijd meer op dan sparen. Zeker als u de risico’s van uw beleggingen goed spreidt. Maar hoe doe je dat, risico’s spreiden? Daarvoor bestaan beleggingsfondsen. Wist u dat bijna 70% van alle beleggers aan fondsbeleggen doet? 

Wat is fondsbeleggen? 

Bij fondsbeleggen voegen veel verschillende mensen hun inleg samen. Zij beleggen in een fonds. Op die manier ontstaat er een grote pot geld. Een fondsbeheerder gebruikt die pot om op verschillende manieren te beleggen. Bijvoorbeeld tegelijkertijd in aandelen, obligaties en vastgoed. En omdat een deel van die pot van u is, belegt u dus automatisch ook op verschillende manieren. Door uw inleg samen te voegen met die van andere mensen, kunt u op manieren beleggen die u alleen niet kunt. Dat is een kenmerk van fondsbeleggen.

U kiest een beleggingsfonds dat bij u past

Het beleggingsfonds bepaalt hoe uw geld wordt belegd. Maar er bestaan héél veel verschillende fondsen. En daar maakt u een keuze uit. Er zijn fondsen die alleen in Nederland beleggen. Of juist alleen in het buitenland. Of in vastgoed. Of in combinaties daarvan. En natuurlijk zijn er ook de AEX-fondsen. Die beleggen alleen in aandelen van bedrijven die in de AEX-index zijn opgenomen. Stijgt de AEX? Dan stijgen uw beleggingen dus ook. Dat is het makkelijke van fondsbeleggen: u kiest een fonds dat bij u past en hoeft niet zelf de beurzen in de gaten te houden.

Ook bij risicospreiding loopt u risico

Een beleggingsfonds belegt op verschillende manieren en probeert zo het risico te verkleinen op slechte beleggingen. Risicospreiding heet dat. Toch blijft de kans altijd aanwezig dat uw beleggingen minder waard worden. Het is belangrijk dat u zich hiervan bewust bent. Daarom adviseren we u om alleen te beleggen met geld dat u langere tijd niet nodig heeft. 

Wilt u ook fondsbeleggen?

Als u bij Aegon wilt fondsbeleggen, opent u een beleggingsrekening. Het geld dat u daarop stort beleggen wij voor u in een beleggingsfonds naar keuze. We hebben voor u drie manieren waarop u in fondsen kunt beleggen:   

  • Bij Doelbeleggen stelt u vooraf vast welk bedrag u op een bepaalde datum wilt hebben. Het ‘doel’ staat vast. Vallen de beleggingen tegen? Dan kunt u tussentijds extra inleggen. 
  • Bij Mix beleggen bepaalt u van tevoren in welke fondsen u wilt beleggen. U betaalt op vaste momenten, bijvoorbeeld elke maand, een bedrag en wij beleggen uw inleg in de fondsen die u koos. Heel makkelijk dus.
  • Bij Vrij beleggen kiest u bij iedere betaling in welke beleggingsfonds u wilt beleggen. Door de koersen van de fondsen te volgen kunt u proberen een nog hoger rendement te halen.     

We helpen u graag als u meer wilt weten

Fondsbeleggen maakt beleggen makkelijker. In Nederland zijn er al 680.000 mensen die aan fondsbeleggen doen. Maar we begrijpen dat het een moeilijke afweging is of beleggen ook iets voor u is. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Ook interessant voor u

Top 5 beleggingstips

Meer over beleggen