Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Beleggen Fondsen en koersen

Fondsen en koersen

Wilt u meer weten over de duurzaamheid van de beleggingen?

Kijk dan in de prospectus (hoofdstuk “Verantwoord beleggen en engagement”) van het fonds en in Aegon AM NL Sustainability Risks and Impacts Policy

Onderhoud aan beleggingsfondsen

Wist u dat een beleggingsfonds regelmatig onderhoud nodig heeft? Net als uw huis, of uw auto. Onderhoud aan een beleggingsfonds betekent dat de inhoud van het fonds wordt aangepast. Dit hoeft u niet zelf te doen. Dit doen wij voor u.

Lees verder

 

Aegon kent 2 soorten beleggingsfondsen voor particuliere beleggers:

  • Rechtstreeks beleggen: fondsen waarin u rechtstreeks belegt.
  • Verzekeringsfondsen: fondsen waarin wordt belegd via een verzekeringsovereenkomst.

Wilt u in één opslag de waarde per participatie zien van de fondsen waarin u belegt? Kies dan voor 'voeg toe' door op het +-icoon te klikken bij het fonds van uw keuze. Onder de noemer mijn fondsen kunt u dan heel eenvoudig de fondsen terugvinden.

Per 2 januari 2018 is de risicoscore gewijzigd. De methodiek en de weergave zijn veranderd. De risicoscore werd weergegeven op een schaal van 1 tot 10. In de nieuwe methodiek (SRRI) is dit op een schaal van 1 tot 7. Deze weergave is gebruikelijker in de markt en daardoor zijn fondsen beter te vergelijken. Wilt u meer hierover lezen? De details vindt u hier.

 

*) Risico: 1=Zeer laag, 7=Zeer hoog

AEGON fondsnaam Fondstype Risico (*) Koersdatum Koers(€) Vorige Koers(€) Verschil(%)
AEGON Diversified Bond Fund Mixfonds 3.0 13-05-2022 10,89 10,91 -0,18 (+)
AEGON Diversified Bond Fund II Mixfonds 3.0 13-05-2022 10,87 10,93 -0,55 (+)
AEGON Diversified Equity Fund II Mixfonds 5.0 13-05-2022 15,48 15,11 2,45 (+)

Toelichting

Rechtstreeks beleggen

Rechtstreeks beleggen: Aegon Fondsen en Aegon Diversified Funds
Rechtstreeks beleggen in de Aegon fondsen kan via Aegon Bank

Bij rechtstreeks beleggen wordt uw inleg via uw rekening bij Aegon Bank belegd in het betreffende fonds en daarmee deelt u direct in het rendement van het fonds. Aegon biedt een breed scala aan verzekeringsfondsen aan. De diverse fondsen van Aegon bieden u de mogelijkheid om uw portefeuille zo goed mogelijk af te stemmen op het door u gewenste risico/rendement profiel. Aegon biedt u zowel actief beheerde fondsen als passief beheerde indexfondsen aan.

Uitgebreide fondsinformatie zoals factsheets, maandoverzichten, jaarverslagen en de juridische documentatie kunt u allemaal vinden bij het betreffende fonds.

 

Toelichting Verzekeringsfondsen

Verzekeringsfondsen: Aegon Funds
In de verzekeringsfondsen kunt u alleen beleggen via een verzekering of hypotheek

De verzekeraar belegt uw inleg in het betreffende fonds en u deelt in het rendement van het fonds volgens de bepalingen zoals overeengekomen in de verzekeringsovereenkomst. Aegon biedt een breed scala aan verzekeringsfondsen aan. De diverse verzekeringsfondsen van Aegon bieden u de mogelijkheid om uw portefeuille zo goed mogelijk af te stemmen op het door u gewenste risico/rendement profiel.

Uitgebreide fondsinformatie zoals factsheets, maandoverzichten, jaarverslagen en de juridische documentatie kunt u allemaal vinden bij het betreffende fonds.

Voor meer informatie over de Aegon Funds kunt u terecht bij uw adviseur.

 

Risico's

Voor de beleggingsfondsen zijn financiële bijsluiters opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico's. Vraag er om en lees hem voordat u het product koopt. Het (aanvullend) prospectus en de financiële bijsluiter vindt u op de pagina van het betreffende fonds en is ook kosteloos verkrijgbaar bij Aegon. Deze informatie is algemeen en niet op uw persoonlijke situatie toegesneden. Ook is het geen uitputtende beschrijving van de voor u geldende rechten en plichten.

 

Aegon Investment Management B.V. beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten.

 

Meer informatie

Berekening intrinsieke waardeInformatie van Beheerder en BewaarderVerantwoord BeleggenAegon Beleggings TVInformatie opgeheven fondsen