Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Sparen, laten beleggen of een combinatie?

Particulier Beleggen Sparen, laten beleggen of een combinatie?

Sparen, laten beleggen of een combinatie?

Sparen en beleggen zijn beide manieren om vermogen op te bouwen. Wanneer u spaargeld heeft, ontvangt u daar rente over, waardoor uw vermogen toeneemt. Als u belegt, kunt u rendement maken wanneer uw beleggingen meer waard worden. Sparen is een goede oplossing voor uw financiële doelen op de korte termijn terwijl u met beleggen meer uit uw geld kunt halen voor uw doelen is op lange termijn.

Het verschil tussen sparen en laten beleggen

Het grootste verschil tussen sparen en laten beleggen zit in het rendement dat u kunt behalen en in de risico’s die u loopt. Bij beleggen liggen de risico’s hoger en zijn het andere risico’s dan bij sparen. Daartegenover staat dat ook de rendementen bij beleggen hoger kunnen liggen dan bij sparen. Zeker met de huidige lage spaarrentes.

De voor- en nadelen van sparen en laten beleggen

De voordelen van sparen

  • De zekerheid van uw opbrengst
  • U kunt direct bij uw geld 

De nadelen van sparen

  • De spaarrente is momenteel laag
  • De spaarrente kan ook altijd wijzigen

De voordelen van beleggen

  • U behaalt mogelijk een hoger rendement
  • Beleggingsexperts beleggen uw geld

De nadelen van beleggen

  • U loopt mogelijk meer risico
  • U neemt niet zelf de beleggingsbeslissingen

Oplossing: het combineren van sparen met beleggen

Steeds meer mensen combineren sparen met beleggen. Zet bijvoorbeeld een deel van uw geld op een spaarrekening om een buffer achter de hand te hebben, en beleg een ander deel om op de lange termijn zoveel mogelijk geld te laten groeien. Wilt u weten of u voldoende geld opzij heeft gezet voor een buffer? Check dan de BufferBerekenaar van Nibud. 

 

Combineer sparen en beleggen bij Aegon

Naast sparen kunt u bij ons ook uw geld laten beleggen. Bij Aegon zijn wij dagelijks met beleggen bezig. Onze experts beleggen al jarenlang voor het pensioen van ruim 2 miljoen Nederlanders. We weten dus wat het betekent om op lange termijn een goed rendement te halen. En omdat we veel pensioengeld beleggen, hebben we bovendien schaalvoordeel. Dit voordeel geven we door aan onze klanten. Dus kiest u voor beheerd beleggen bij Aegon? Dan kiest u voor gemak én de expertise van Aegon.

Benieuwd? Lees meer over Aegon Beheerd Beleggen of vraag ernaar bij uw adviseur.

 

Goed om te weten: Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. De waarde van uw beleggingen kan schommelen. U kunt (een deel van) uw inleg kwijtraken. Beleg dan ook alleen met geld dat u een langere tijd niet nodig heeft. Alle informatie hierboven is informatief en is niet bedoeld als individueel advies.