Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

U wilt zelf voor het eerst beleggen

Zelf beleggen op een eenvoudige manier

Wilt u beginnen met beleggen? En vindt u eenvoud én gemak hierbij belangrijk? Bij Aegon hoeft u niet zelf te handelen in aandelen en alle marktontwikkelingen en beurskoersen te volgen. U kunt bij ons beleggen in fondsen die worden beheerd door de ervaren financieel experts.

Aan de slag met beleggen

Hoe werkt beleggen? 

Voor beginnende beleggers hebben we een vastgestelde mix van Aegon beleggingsfondsen. U kunt zelf kiezen hoeveel en hoe vaak u wilt inleggen. 

Deze inleg kunt u automatisch van uw eigen betaalrekening laten afschrijven, maar dat hoeft niet. De keuze is aan u. Het geld wordt vervolgens automatisch belegd in de vastgestelde mix in de Aegon beleggingsfondsen. Het meeste rendement wordt behaald als u voor de langere termijn belegt. Wilt u het geld toch tussentijds opnemen van de beleggingsrekening, kan dat natuurlijk altijd. Let op: hier zijn wel kosten aan verbonden.

 

Als u voor het eerst gaat beleggen: 4 handige tips

1. Blijf op de hoogte van financiële ontwikkelingen

Veel mensen denken dat beleggen moeilijk is. Toch valt dat reuze mee. Via Aegon kunt u rendement behalen met beleggen zonder een deskundige te zijn. Als u begint met beleggen, is het belangrijk om u voor te bereiden. U hoeft niet alle koersen uit het hoofd te leren, maar economische ontwikkelingen kunnen de prestaties van uw fondsen wél beïnvloeden. Volg de fondsen een paar maanden en kijk wat er gebeurt met de koersen. Zo kunt u de risico’s beter inschatten. 

2. Bepaal hoeveel risico u wilt lopen

Met beleggen loopt u risico: rendementen kunnen hoger en lager uitvallen. Hoe risicovoller de beleggingsvorm, hoe sneller de koersen dalen én stijgen. Lees meer over de risico's. Kies vervolgens zelf welk risicoprofiel het beste bij u past.  

3. Spreid uw inleg

De koersen kunnen schommelen. U kunt een hoog rendement halen, maar de beleggingen kunnen ook minder waard worden. Het is verstandig om uw beleggingen te spreiden. In de fondsen van Aegon zitten meerdere beleggingen. Daarmee is uw risico altijd gespreid. 

4. Houd uw beleggingen in de gaten 

De fondsen bij Aegon worden beheerd door de beste financieel experts. Toch is het verstandig óók zelf uw beleggingen in de gaten te houden. U kunt dan de hoogte, én frequentie en samenstelling van uw inleg veranderen. De app Mijn Aegon is hiervoor een handig hulpmiddel: u krijgt dan goed inzicht hoe uw fondsen ervoor staan. 

Producten

Hieronder vindt u een overzicht van producten die u kunnen helpen als u als u voor het eerst gaat beleggen.

Aegon Vrij Beleggen
Geen belastingvoordeel, u kunt altijd bij uw belegd vermogen

U bepaalt zelf wanneer en in welk fonds u belegt

100% online: altijd toegang
 
 
 
Aegon Mix Beleggen
U kunt altijd bij uw belegd vermogen

U stelt zelf de mix van fondsen in

100% online: altijd toegang
 
 
 
 
Aegon Doelbeleggen
Beleggen voor een doel dat verder in de toekomst ligt

Het risico wordt automatisch afgebouwd richting einddatum

U bepaalt zelf uw risicoprofiel

Advies over Beleggen

Een adviseur kan u ook persoonlijk en professioneel financieel advies geven over beginnen met beleggen, passend bij uw situatie. De kosten voor advies en/of het openen van de beleggingsrekening kunnen per adviseur verschillen. Vaak is een eerste oriëntatiegesprek gratis.

Oriëntatiegesprek aanvragen

Heeft u nog geen adviseur? Vind een adviseur bij u in de buurt. 

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen