Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Elk jaar strandt bijna 1 op de 10 huwelijken. Breekt vaak een zware tijd aan waarin veel geregeld moet worden, ook op financieel gebied. Vaak verliezen beide partners aan koopkracht of leidt het zelfs tot schulden, omdat tijdens de scheiding onvoldoende wordt stilgestaan bij de gevolgen van de gemaakt financiële afspraken. Juist daarom is het zó belangrijk om goede financiële afspraken te maken. Zodat je later niet voor vervelende verrassingen staat.

Aegon helpt hierbij omdat we het belangrijk vinden om iedereen goed met geld te maken. Met ‘Financieel Goed Uit Elkaar’ krijg je inzicht in de financiële gevolgen van de beoogde scheidingsafspraken die je maakt met je ex-partner.. Het is een financiële vooruitblik zodat je precies weet waar je aan toe bent ná de scheiding. Wij leggen je graag uit wat dit betekent en wat je kunt verwachten.

Financiële Vooruitblik aanvragen

Video


Wat is het precies?

‘Had ik maar veel beter nagedacht over de financiële afspraken die zijn gemaakt tijdens mijn scheiding. Dat was ik misschien niet in geldproblemen geraakt’, vertelt Stella. Juist daarom wil Aegon helpen met ‘Financieel Goed Uit Elkaar’. Tijdens dit gesprek brengen we in kaart wat de gevolgen zijn van alle afspraken die tijdens de scheiding worden vastgelegd. Het is een financiële vooruitblik: je precies weet waar je aan toe bent en staat later niet voor vervelende verrassingen.

Makkelijk en snel je gegevens aanleveren

Om een financieel plaatje te maken, hebben we je gegevens nodig. Zoals van de Belastingdienst. Om dit gemakkelijk te maken, werken we met een handige én veilige app. Binnen 10 minuten worden alle financiële gegevens verzameld van jou en/of je ex-partner.

Inzicht in financiële gevolgen

Tijdens het gesprek met een Aegon-expert krijg je inzicht wat de financiële gevolgen zijn van de afspraken die worden vastgelegd tijdens de scheiding. Zo weet je precies waar je aan toe bent. We kijken niet alleen naar de korte termijn, maar juist óók naar later. Bijvoorbeeld als je met pensioen gaat of arbeidsongeschikt raakt.

Oplossing en aandachtspunten

De financieel adviseur benoemt globale oplossingen voor mogelijke aandachtspunten die je kunt meenemen tijdens de scheiding. Na het gesprek ontvang je bovendien een financieel rapport zodat je alles rustig kan nalezen. In dit rapport staat bijvoorbeeld wat je verwachte inkomen is direct ná de scheiding en op belangrijke momenten in de toekomst.


Voor wie is het bedoeld?

 • Je gaat scheiden en wil weten welke financiële afspraken je moet vastleggen.
 • Je hebt al financiële afspraken gemaakt met je ex-partner en wil weten wat de gevolgen zijn vóórdat je deze vastlegt.
 • Je wil weten wat de financiële gevolgen zijn van gemaakte afspraken voor je inkomen voor later (bijvoorbeeld voor je pensioen). 

Quote vFAS

 


Hoe werkt het?

Het gesprek ‘Financieel Goed Uit Elkaar’ is heel laagdrempelig. We leggen graag uit wat je stap voor stap kunt verwachten. En heb je nog vragen? Dan staan we klaar om deze te beantwoorden.

Aanvragen

Vraag de Financiële Vooruitblik scheiden aan

Vooruitblik gesprek

Plannen en houden

Rapport

Ontvang het rapport met aanbevelingen


Wat krijg ik?

Met de Aegon-adviseur bespreek je de financiële gevolgen van de afspraken die tijdens de scheiding worden vastgelegd. Je kunt denken aan: wordt er alimentatie betaald, en tot wanneer? Hoe is het nabestaandenpensioen geregeld? Is er vermogen of zijn er schulden? Is er een eigen woning en hoe wordt deze verdeeld? De adviseur benoemt bovendien mogelijke zorgpunten én welke globale oplossingen er zijn. Na dit gesprek ontvang je een rapport zodat je alles rustig kan nalezen.

Voorbeeld: rapport financiële vooruitblik

In het rapport vind je belangrijke financiële gegevens op een rij. Zoals wat je inkomen is direct na de scheiding en op belangrijke momenten in de toekomst, bijvoorbeeld als je met pensioen gaat of werkloos raakt. Bekijk hieronder hoe zo’n financiële vooruitblik eruit kan zien.

Download het voorbeeldrapport


Wat kost het?

Het standaard gesprek ‘Financieel Goed Uit Elkaar’ kost €75,-. Je kunt er ook voor kiezen om extra advies te krijgen van onze financieel expert. Dit betekent wel dat je extra kosten moet betalen. We leggen hieronder uit wat het verschil is tussen beide mogelijkheden.

Financieel Goed Uit Elkaar (standaard)

 • Financiële gegevens in 10 minuten verzameld en gestructureerd
 • Een persoonlijk (video)gesprek met een financieel expert van Aegon
 • Inzicht in financiële gevolgen van gemaakte óf te maken afspraken
 • Globale oplossingen en aandachtspunten
 • Overzichtsrapport met alles op een rij

 

 

 

 

€75,-

Financieel Goed Uit Elkaar mét advies

 • Financiële gegevens in 10 minuten verzameld en gestructureerd
 • Een persoonlijk (video)gesprek met een financieel expert van Aegon
 • Inzicht in financiële gevolgen van gemaakte óf te maken afspraken
 • Concrete oplossingen voor elk aandachtspunt
 • Advies voor toekomstige wensen, zoals de studie van je kinderen
 • Advies voor financiële planning, zoals sparen, beleggen en pensioen
 • Overzichtsrapport met alles op een rij

 

€350,-

€0,- voor wie een smalle beurs heeft

Aegon vindt het belangrijk om iederéén goed met geld te maken. Daarom willen we ook graag mensen helpen die een smalle beurs hebben. Als jouw inkomen 130% van het bijstandsniveau is, zijn er geen kosten verbonden aan het standaardgesprek ‘Financieel Goed Uit Elkaar’.


Wil jij een gesprek aanvragen?

Ga jij scheiden en wil je jullie financiële afspraken tegen het licht houden? Dan helpen we je graag. Vul hieronder je gegevens in en dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

In samenwerking met