Financiële vooruitblik bij scheiden

Ga jij scheiden? Dan breekt een zware tijd aan. Emotioneel, maar ook financieel. Het is dus belangrijk dat je goede afspraken maakt met je ex-partner. De ‘Financiële Vooruitblik bij Scheiden’ helpt hierbij. Hiermee krijgen jullie vóóraf inzicht in de financiële gevolgen van de scheiding. Juist die duidelijkheid leidt tot betere afspraken met elkaar. Die financieel gunstiger kunnen uitpakken voor jou én je ex-partner.
Image
belastingaangifte

Financiële vooruitblik

Goed om te weten: de Financiële Vooruitblik is mede met advies van scheidingsprofessionals vFAS, RFEA en het Nibud ontwikkeld.

Wat is het voordeel voor jullie?

Veertig procent van de mensen die scheiden, krijgt spijt van gemaakte afspraken. Hoe maak je wél verstandige keuzes waar je later ook blij mee bent? De Financiële Vooruitblik helpt daarbij. Je krijgt inzicht in de gevolgen van de financiële afspraken in het scheidingsconvenant vóórdat je deze definitief vastlegt. Zo zie je wat je netto inkomsten zijn vlak na de scheiding en op belangrijke momenten in de toekomst. Bijvoorbeeld wanneer de alimentatie wegvalt of je ex-partner met pensioen gaat. Dit inzicht brengt je misschien op andere gedachten. Dan ben je nú nog op tijd om andere, betere afspraken te maken met elkaar.

Je kunt ervoor kiezen om alléén voor jezelf financieel inzicht te krijgen. Of samen met je ex-partner. Een financieel adviseur helpt om alle cijfers en berekeningen te begrijpen. Hij benoemt bovendien eventuele zorgpunten en mogelijkheden.

Snel alle gegevens verzameld

Om de Financiële Vooruitblik te maken, hebben we je gegevens nodig. Zoals van het Pensioenregister. We gebruiken hiervoor een handige en veilige app. Deze app verzamelt binnen 10 minuten jouw financiële gegevens. Lees meer over deze app.

Persoonlijk gesprek met een adviseur

Een financieel adviseur bespreekt (per video of telefoon) de financiële gevolgen van de scheiding. Op de korte en lange termijn. Je kunt meteen vragen stellen en bekijken welk effect andere afspraken hebben op jouw inkomsten.

Voor wie is het bedoeld?

 • Jij en je partner gaan uit elkaar. Je wil weten welke financiële afspraken je moet vastleggen.
 • Je hebt al voorlopige financiële afspraken gemaakt met je ex-partner. Maar voordat je ze vastlegt, wil je weten wat de gevolgen zijn voor je portemonnee. Voor nu én voor later.
 • Je wil weten wat de financiële gevolgen zijn van gemaakte afspraken voor je inkomen op belangrijke momenten in de toekomst (bijvoorbeeld als je alimentatie wegvalt).
Image
Saskia gaat scheiden
“Die duidelijkheid vooraf is dé basis om goede afspraken te maken. Die financieel gunstiger kunnen uitpakken voor beide partners.”
Lees het interview met Saskia

Wat krijg ik?

Je krijgt een helder beeld wat er gebeurt met je (netto) inkomen direct na de scheiding én in de jaren daarna. Zelfs tot na je pensioen. Met dat inzicht kunnen jullie eventueel andere afspraken maken. Die financieel gunstiger uitpakken voor jullie allebei. Tijdens de Financiële Vooruitblik kunnen verschillende vragen en zorgpunten aan het licht komen. Zoals:

 • Hoeveel ontvang je aan toeslagen als je meer óf minder alimentatie krijgt?
 • Wat verandert er financieel als je ex-partner met pensioen gaat?
 • Wat zijn de gevolgen als de alimentatie plotseling stopt omdat je ex-partner overlijdt?
Image
Vrouw bekijkt website Aegon op tablet

Voorbeeld: rapport Financiële Vooruitblik bij Scheiden

Na het gesprek ontvang je een rapport met de financiële gegevens op een rij. Je ziet de gevolgen voor jouw inkomen op de korte én lange termijn. Bekijk hieronder wat je zoal in het rapport terugziet. Dit voorbeeld is dus niet hele rapport, maar toont één onderdeel.

Download het voorbeeldrapport

Wat kost het?

Het gesprek kost €125,- per persoon. Wil je (toekomstig) ex-partner ook gebruikmaken van de Financiële Vooruitblik? Dan betaalt ieder voor zich €125,-. Let op: je krijgt geen advies, maar wél inzicht in jouw of jullie financiële situatie. Wil je uitgebreid financieel advies? Dan betaal je een extra vergoeding.

 • Financiële gegevens in 10 minuten verzameld
 • Persoonlijk gesprek per video of telefoon met een financieel adviseur (onafhankelijk óf van Aegon)
 • Inzicht in financiële gevolgen van gemaakte of te maken afspraken
 • Mogelijke zorgpunten en aandachtspunten
 • Overzichtsrapport met alles op een rij
 • 1
  € 0,- voor wie een smalle beurs heeft

  Aegon vindt het belangrijk om iederéén goed met geld te maken. Daarom helpen we ook graag mensen die een smalle beurs hebben. Als jullie gezamenlijke inkomen maximaal € 1.904 per maand is, dan kun je in aanmerking komen voor een gratis Financiële Vooruitblik bij Scheiden. Vraag hiernaar tijdens het eerste contact met de Aegon adviseur.

Wil jij een gesprek aanvragen?

Ga jij scheiden en wil je meer duidelijkheid over de gevolgen van jullie financiële afspraken? Dan helpen we je graag. Kies hieronder voor een gesprek met een Aegon adviseur, of een onafhankelijk adviseur. 

Vooruitblik aanvragen met een Aegon adviseur

Je krijgt een telefonisch gesprek of een gesprek via videochat van een Aegon adviseur.

Aanvragen

Vooruitblik aanvragen met een onafhankelijk adviseur

Zoek een onafhankelijk adviseur in de buurt en maak een afspraak.

Aanvragen