Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Goed met Geld

gmg aegon
Particulier Goed met geld

Nederlanders worden steeds meer zélf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Maar het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld of saai, en stellen het liever uit. Aegon deelt handige tips en slimme weetjes, zodat je toch zelf aan de slag kunt. Zo maken we iedereen ‘goed met geld’!


Tips om je geldzaken goed te regelen

Iedereen zit nu meer thuis. Begint het bij jou ook te kriebelen om een grote voorjaarsschoonmaak te doen? Misschien een goed moment om ook je financiële administratie meteen aan te pakken.

Check onze tips

Financieel Gelukkig

Heb jij met je geliefde alle geldzaken goed geregeld? Stel je voor dat jullie ooit uit elkaar gaan. Hoe verdelen jullie dan het spaargeld? Of eventuele schulden? En naar wie gaat de kat of hond? Liefde is óók… samen je geldzaken bespreken. Wij helpen je op weg met video’s, een checklist, handige tips en ervaringsverhalen.

Word financieel gelukkig

Later komt altijd sneller dan je denkt

Heb je voldoende geld achter de hand voor onverwachte uitgaven? Hartstikke goed! Dan kun je nadenken over financiële doelen die verder weg liggen. Zoals de studie van je kinderen, extra pensioen, een verre reis of iets héél anders. Wat je doel ook is, schuif je geldzaken niet op de lange baan. Want later komt altijd sneller dan je denkt.

Lees verder


Bekijk onze experimenten

 

Kinderspel

Veel mensen hebben het idee dat ze hun financiën helemaal onder controle hebben. Maar als je even doorvraagt, blijkt dat soms toch tegen te vallen. We nemen de proef op de som en laten kinderen hun ouders aan de tand voelen over hun financiële situatie.

Lees meer

 

Doorbreek het taboe

Praten over geld is niet gemakkelijk, en met je geliefden al helemaal niet. Toch is het wél belangrijk om op een gegeven moment te weten hoe zij hun geldzaken hebben geregeld. Dat voorkomt vervelende verrassingen op het moment dat het te laat is.

Lees meer


Word ook goed met geld!

“Geld is geen taboe voor ons”

Praten over geld met je partner klinkt misschien saai. Of eng. Maar het kan ook heel leuk zijn! Zéker met het Financieel Gelukkig Kaartspel. Lars en Felicia probeerden het uit.

‘‘De kleine beetjes zorgen ervoor dat wij al heel zuinig leven’’

Lilian heeft haar hele huis verduurzaamd, Mark wacht daar voorlopig nog even mee. En daar hebben ze goede redenen voor!

Een financiële meevaller gehad? Zó kun je daar slim mee omgaan

Een bonus, een erfenis of misschien wel een prijs in de loterij: met een financiële meevaller kun je veel doen. In één keer uitgeven is een optie, maar je kunt er natuurlijk ook andere dingen mee doen die handiger zijn voor de lange termijn.