Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Goed met Geld - Kinderspel

Goed met Geld

 

Nederlanders worden steeds meer zélf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Maar het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld of saai, en stellen het liever uit. Daarom gaat Aegon helpen. Dat doen we met handige tips, slimme weetjes én een test. In 5 minuten ontdek jij welk geldtype je bent en wat jouw valkuilen zijn. En natuurlijk krijg je concrete informatie die past bij jouw situatie. Zo maken we iedereen ‘goed met geld’!

Doe de test

 


Financieel Gelukkig

Heb jij met je geliefde alle geldzaken goed geregeld? Stel je voor dat jullie ooit uit elkaar gaan. Hoe verdelen jullie dan het spaargeld? Of eventuele schulden? En naar wie gaat de kat of hond? Liefde is óók… samen je geldzaken bespreken. Wij helpen je op weg met video’s, een checklist, handige tips en ervaringsverhalen.

Word financieel gelukkig


Bekijk onze experimenten

 

Kinderspel

Veel mensen hebben het idee dat ze hun financiën helemaal onder controle hebben. Maar als je even doorvraagt, blijkt dat soms toch tegen te vallen. We nemen de proef op de som en laten kinderen hun ouders aan de tand voelen over hun financiële situatie.

Lees meer

 

Doorbreek het taboe

Praten over geld is niet gemakkelijk, en met je geliefden al helemaal niet. Toch is het wél belangrijk om op een gegeven moment te weten hoe zij hun geldzaken hebben geregeld. Dat voorkomt vervelende verrassingen op het moment dat het te laat is.

Lees meer


Goed met geld test

Doe de test!

Ben jij een sumo, lifeguard of guru? Je weet het na deze supersnelle test. En met onze tips & tricks ontdek je hoe jij nóg beter kunt worden met geld. Ben je er klaar voor?

Start de test


Word ook goed met geld!

“Samenwonen? Praat met elkaar!”

Helemaal los op Pinterest, van woningboulevard naar woningboulevard en tientallen meubelwebsites afstruinen. Heel wat stellen die gaan samenwonen besteden uren aan de inrichting. Geldzaken zijn vaak een ondergeschoven kindje. Toch is het belangrijk om er wél goed bij stil te staan. Hoe? We vragen het Marion Weijers (55), adviseur budgetvoorlichting bij het Nibud.

Minder geld te besteden dan voorheen, en nu?

Yes! Het verlossende telefoontje. Je bent aangenomen voor die geweldige baan. Je dag kan niet meer stuk, want er zijn alleen maar pluspunten: doorgroeimogelijkheden, op de fiets naar je werk én toffe collega’s. Alles lijkt perfect, behalve het salaris. Je verdient beduidend minder dan in je vorige baan. Hoe ga je daarmee om?

Boodschappen doen voor maar 50 euro per week? Zó doe je dat

Schrik je elke keer weer als je ziet hoeveel je deze week hebt uitgegeven aan boodschappen? Er zijn genoeg manieren om geld te besparen op dit vlak. Wil je weten hoe? Bekijk deze 9 tips. En die komen héél goed van pas na zo’n dure decembermaand.