Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aflossingsblij worden? Bekijk wat u kunt doen

Particulier Hypotheek Alles over een aflossingsvrije hypotheek op een rij

Een (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheek, hoe zit dat ook alweer? Zoals de naam al doet vermoeden, lost u bij een aflossingsvrije hypotheek maandelijks niets af. Wel betaalt u iedere maand rente. Uw schuld blijft dus even groot, maar daar staan lage maandlasten tegenover. Handig? Ja en nee. Goed om te weten, ook een aflossingsvrije hypotheek moet u op de einddatum aflossen. Heeft u al nagedacht hoe u dat doet? Gelukkig zijn er mogelijkheden voor nu en in de toekomst.

Op de einddatum nog niet de hele hypotheek afgelost

Eigenlijk zijn alle hypotheken waarbij de aflossing van de lening op einddatum niet volledig gegarandeerd is, gedeeltelijk aflossingsvrije hypotheken. Denk bijvoorbeeld aan een beleggingshypotheek of een hypotheek met een gekoppelde beleggingsverzekering. Daarom zijn dit ook een soort van (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheken. U bent zich hier mogelijk niet van bewust.

Wat zijn de mogelijkheden

Hieronder leest u de mogelijkheden. U kunt zelf bekijken welke voor u het meest passend is. Heeft u hulp nodig? Uw adviseur kan u meer informatie geven.

De mogelijkheden

Tussentijds aflossen
Hypotheek omzetten
Extra vermogen opbouwen
Extra sparen
Aanvullend pensioen
Herfinancieren
Oversluiten

Laat u adviseren over de beste keuze

In Mijn Aegon kunt u uw adviseur gemakkelijk terugvinden en contact opnemen. De naam van uw adviseur vindt u in Mijn Aegon.

 

Een niet afgeloste hypotheek, wat zijn de gevolgen

De meeste mensen krijgen te maken met onderstaande twee risico’s van een niet afgeloste hypotheek. Uiteraard kunnen er ook andere risico’s zijn waar u mee te maken krijgt zoals het verliezen van uw baan. Hierin hebben wij vaak geen inzicht. Verwacht u binnenkort een inkomensdaling of zit het financieel even tegen. Wij helpen u graag.

In de toekomst kunt u de maandlasten niet langer betalen
Op de einddatum van uw hypotheek heeft u een schuld

Via deze link kunt u meer lezen over de voor- en nadelen van een aflossingsvrije hypotheek. Het is belangrijk dat u nu al weet hoe u uw hypotheekschuld straks aflost. Zodat u zorgeloos in uw huis kunt blijven wonen.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn aflossingsvrije hypotheek aflossen?
Wat gebeurt er als ik mijn aflossingsvrije hypotheek op einddatum niet in kan lossen?
Kan ik mijn hypotheek omzetten naar een andere hypotheekvorm?
Hoeveel kan ik kosteloos extra aflossen op mijn hypotheek?