Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Ben jij aflossingsblij? Start nu, voor later!

Particulier Hypotheek Alles over een aflossingsvrije hypotheek op een rij

Een (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheek, hoe zit dat ook alweer? Zoals de naam al zegt, hoef je bij een aflossingsvrije hypotheek niet maandelijks af te lossen. Wel betaal je iedere maand rente. Je schuld blijft dus even groot. Daar krijg je lage maandlasten voor terug. Handig? Ja en nee. Want ook een aflossingsvrije hypotheek moet je op de einddatum aflossen. Heb je er al eens over nagedacht hoe je dat gaat doen? Gelukkig zijn er mogelijkheden voor nu en in de toekomst. Weet je niet zeker of je een aflossingsvrije hypotheek hebt? Scroll dan naar beneden voor onze veelgestelde vragen. Daar vind je meer informatie.

Wat betekent aflossingsblij zijn?

Een (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek geeft veel vrijheid. Je bepaalt zelf wanneer je aflost. Maar dit kan ook risico’s met zich meebrengen. Je moet aan het einde van de looptijd de hele hypotheek aflossen. Of je zorgt ervoor dat je gedurende de looptijd extra aflossingen doet als je daarvoor financiële ruimte hebt. Aflossingsblij zijn betekent dat je hier van tevoren goed over nagedacht hebt. En dat je bedenkt hoe je de hypotheek gaat aflossen.

Wij bieden je mogelijkheden

…om het risico dat je je aflossingsvrije hypotheek niet kan aflossen te verkleinen. Of dat je aan het einde van de looptijd je oude hypotheek niet kunt herfinancieren. Ook zijn er mogelijkheden voor het verbeteren van de betaalbaarheid van je hypotheek. Dit kan handig zijn als je minder inkomen verwacht omdat je bijvoorbeeld met pensioen gaat. Lees hieronder hoe je dit kunt doen. Het is verstandig om vooraf goed te kijken naar de voor- en nadelen. Want wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen. 

Extra aflossen
Hypotheek omzetten
Sparen
Beleggen
Aanvullend pensioen
Herfinancieren
Oversluiten

Advies over de beste keuze

Hulp nodig? Je adviseur heeft inzicht in jouw financiële situatie en kan helpen met het maken van een bewuste keuze. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Dus informeer hier van tevoren naar. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Je vindt de naam en contactgegevens van je adviseur in Mijn Aegon.

De risico’s van een aflossingsvrije hypotheek

Waar kun je mee te maken krijgen als je een aflossingsvrije hypotheek hebt? Er zijn een aantal situaties waar je bij stil moet staan zodat je je hypotheek kunt blijven betalen en in je huis kunt blijven wonen.

Risico: je hebt een schuld aan het eind van de looptijd
Risico: je kunt de maandlasten in de toekomst niet langer betalen

Weten hoe je er financieel voorstaat?

Wil je weten of herfinancieren straks een optie voor je is? Of heb je hulp nodig om op een rijtje te zetten wat straks je maandlasten zijn als je rente niet meer aftrekbaar is en je met pensioen bent? Vraag persoonlijk advies bij je adviseur.

Goed om te weten: hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Dus informeer hier van tevoren naar. Zo weet je precies waar je aan toe bent.