Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Declareren uit uw bouw- of energiedepot

Wat is een bouw- of energiedepot?

Een bouw- of energiedepot is een onderdeel van uw hypotheek. Aegon houdt een deel van uw hypotheek in depot. Dit depot is bedoeld om de geplande bouw, verbouwing, woningverbetering en eventuele energiebesparende maatregelen te financieren. Uw adviseur kan u uitleggen hoeveel en wanneer een bouw- of energiedepot van toepassing is. Heeft u al een huis, en gaat u verbouwen? Dan kunt u uw bestaande hypotheek verhogen. Uw bouwdepot is, afhankelijk van de hoogte van de waardevermeerdering en voorwaarden, een onderdeel van de aanvullende lening.

Uit het energiedepot declareert u de kosten die u maakt voor het treffen van de energiebesparende voorzieningen, zoals een HR-ketel, isolatie of dubbelglas. De werkzaamheden moeten door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd worden. Alle kosten geeft u bij de hypotheekaanvraag in de begroting of verbouwspecificatie aan ons door. U kunt beginnen met declareren nadat u heeft getekend bij de notaris.

Declareren via de app

Op werkdagen maken wij het bedrag binnen 24 uur naar u over. Wanneer het op uw rekening staat, hangt af van de verwerkingstijd van uw bank.

Ga naar de Mijn Aegon app

Lukt het niet via de Mijn Aegon app te declareren? Dan kunt u ook het online declaratieformulier gebruiken. De uitbetaling duurt dan 5 werkdagen.

Hoe werkt een bouwdepot?

Heeft u een bouwdepot bij Aegon afgesloten en krijgt u bijvoorbeeld een factuur voor de plaatsing van een nieuwe keuken? Dan stuurt u die naar ons. Wij betalen de kosten uit uw bouwdepot. Koopt u in de bouwmarkt tegels voor uw nieuwe badkamer? Dan stuurt u ons de bon. Dat noemen we declareren. Wat moet u vooraf weten:

  • Declareren is mogelijk zodra u de sleutel van uw nieuwe huis hebt.
  • Stuur altijd een factuur of kassabon (geen offerte) mee.
  • Het is de bedoeling dat de factuur op uw eigen naam staat.
  • U kunt een foto van de factuur of bon uploaden in de Mijn Aegon app.
  • Houd uw uitgaven en declaraties bij in uw administratie. Wilt u een overzicht van uw ingediende declaraties, ga dan naar Mijn Aegon.
  • Via de Mijn Aegon app betalen wij binnen 24 uur (op werkdagen) aan u uit op het door u ingevulde rekeningnummer.

 

Actueel saldo van uw bouwdepot

Het saldo van uw bouwdepot vindt u in de Mijn Aegon app of op Mijn Aegon. Voordat u bij de notaris bent geweest voor het tekenen van de hypotheekakte, staat dat saldo op €0,- of €1,-. Na uw bezoek aan de notaris zetten wij uw hypotheek in ons systeem. Dat kost even tijd: de notaris moet ons de documenten opsturen en wij moeten die verwerken. Hierdoor kan het maximaal 2 weken duren voordat u de actuele gegevens terugziet in Mijn Aegon. Maar na uw bezoek aan de notaris kunt u wel meteen declareren via de Mijn Aegon app; wij keren uit nadat wij alle stukken hebben verwerkt. Let op: als er geen saldo in het bouw- of energiedepot is, kan Aegon uw rekening niet uitkeren. 

Overzicht van de uitbetaalde declaraties

Als u aan het verbouwen bent en meerdere declaraties heeft ingediend, begrijpen wij dat u het overzicht kan kwijtraken. Daarom kunt u in Mijn Aegon een overzicht van de uitbetaalde declaraties uit het bouw- of energiedepot opvragen. Binnen vijf werkdagen ontvangt u het overzicht per post.

Een bouwdepot voor een nieuwbouwhuis

Koopt u een nieuwbouwhuis dat nog niet klaar is? Dan is uw bouwdepot meestal veel groter dan bij een verbouwing. Op uw verzoek betalen wij alle kosten voor de aannemer rechtstreeks uit uw bouwdepot. Dit gaat in termijnen. De eerste termijn is altijd een bedrag voor de grond waar uw huis op staat. Die betaalt u zodra de eerste werkzaamheden voor de bouw van uw huis beginnen. De laatste termijn betaalt u als het huis is opgeleverd. Het kan zijn dat u bij ondertekening van de hypotheekakte al bedragen voor de bouw van uw woning moet betalen. Zorg er dan voor dat de notaris hiervan op de hoogte is. De notaris kan bij passeren van de hypotheek al rekening houden met deze eerste kosten en zal deze bij Aegon opvragen.

Veelgestelde vragen

Wat mag ik declareren uit mijn bouwdepot?
Kan ik mijn bouwdepot of energiedepot wijzigen of beëindigen?
Hoe werkt de rentevergoeding van mijn bouwdepot, energiedepot en rentedepot?
Waar kan ik het actuele saldo van mijn rentedepot, bouwdepot of energiedepot zien?