Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Declareren uit uw bouw- of energiedepot

Wat is een bouw- of energiedepot?

Een bouw- of energiedepot is een onderdeel van uw hypotheek. Aegon houdt een deel van uw hypotheek in depot. Dit depot is bedoeld om de geplande bouw, verbouwing, woningverbetering en eventuele energiebesparende maatregelen te financieren. Uw adviseur kan u uitleggen hoeveel en wanneer een bouw- of energiedepot van toepassing is.

Heeft u al een huis, en gaat u verbouwen? Dan kunt u uw bestaande hypotheek verhogen. Uw bouwdepot is, afhankelijk van de hoogte van de waardevermeerdering en voorwaarden, een onderdeel van de aanvullende lening.

Declareren via de app

We maken het bedrag binnen 1 werkdag over. Wanneer het op uw rekening staat, hangt af van de verwerkingstijd van uw bank.

Ga naar de Mijn Aegon app

U kunt ook declareren via Mijn Aegon.

Hoe werkt een depot?

Een bouwdepot

Heeft u een bouwdepot bij Aegon afgesloten en krijgt u bijvoorbeeld een factuur voor de plaatsing van een nieuwe keuken? Of koopt u in de bouwmarkt tegels voor uw nieuwe badkamer? Dan kunt u de bon via de app of het formulier naar ons toe sturen. Wij storten de bedragen vanuit uw bouwdepot op uw rekening. Of we betalen het rechtstreeks aan de aannemer of leverancier.

Een energiedepot

Uit het energiedepot declareert u de kosten die u maakt voor het treffen van de energiebesparende voorzieningen, zoals een HR-ketel, zonneboiler, warmtepomp, isolatie of dubbelglas. De werkzaamheden moeten door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd worden. Alle kosten geeft u bij de hypotheekaanvraag in de begroting of verbouwspecificatie aan ons door. Het declareren werkt hetzelfde als bij een bouwdepot.

 

Zo werkt declareren!

Declareren is makkelijk en snel te doen via de Mijn Aegon app of via Mijn Aegon. Wij geven u enkele spelregels bij het declareren van uw factuur of bon:

  • Voeg altijd een factuur of kassabon toe (geen offerte).
  • U mag ook een foto van de factuur of bon uploaden.
  • Let op: De factuur moet op uw eigen naam staan.

Wanneer kan ik starten met declareren?

Na uw bezoek aan de notaris plaatsen wij uw hypotheek in ons systeem. Dat kost even tijd: de notaris moet ons de documenten opsturen en wij moeten die verwerken. Het duurt gemiddeld één week voordat u de actuele gegevens terugziet in Mijn Aegon. U kunt alleen declaraties doen op het moment dat u het saldo ziet staan. Het saldo van uw bouwdepot vindt u in de Mijn Aegon app of op Mijn Aegon. Ziet u het bouwdepotsaldo nog niet in Mijn Aegon staan, dan kunt u nog geen declaraties doen.

Heeft u vóór het tekenen van de akte al een rekening die betaald moet worden? Dan is het soms mogelijk om de rekening via de notaris te laten betalen. Vraag uw notaris naar de mogelijkheden.

Overzicht van de uitbetaalde declaraties

Als u aan het verbouwen bent en meerdere declaraties heeft ingediend, begrijpen wij dat u het overzicht kan kwijtraken. Daarom kunt u in Mijn Aegon een overzicht van de uitbetaalde declaraties uit het bouw- of energiedepot opvragen. Na het aanvragen staat het overzicht binnen één werkdag voor u klaar in Mijn Documenten. Daarnaast ontvangt u binnen vijf werkdagen een overzicht per post.

Inzien en andere wijzigingen

Maandelijkse nota
Gedurende de hele looptijd van uw depot krijgt u van ons maandelijks een nota.
Veranderde bouwplannen
Meld veranderde bouwplannen aan ons.
Einddatum depot
De maximale looptijd van een depot is twee jaar. Zodra uw depot leeg is, beëindigen wij deze automatisch.
Een bouwdepot voor een nieuwbouwhuis
Koopt u een nieuwbouwhuis dat nog niet klaar is? Dan is uw bouwdepot meestal veel groter dan bij een verbouwing.