Een hypotheek op latere leeftijd

Als je ouder wordt, kunnen je woonwensen veranderen. Misschien wil je kleiner gaan wonen, rustiger of dichter bij je kinderen. Of misschien wil je niet verhuizen, maar wel verbouwen en verduurzamen. Op deze pagina lees je meer over onze mogelijkheden. 

Bespreek het met je adviseur Bekijk de adviesmogelijkheden
Image
Samen een kop koffie drinken in de tuin

Verbouwen of verduurzamen: waar begin je?

Wil je je huis verbouwen of verduurzamen maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe de online huisscan en ontdek je mogelijkheden. Hoe gek je het vervolgens maakt, hangt af van je budget. Zo kan je je verbouwing betalen met eigen geld of geld lenen. En in sommige gevallen kun je je hypotheek verhogen. Er is veel meer mogelijk dan je misschien denkt en de looptijd van je hypotheek hoeft niet dertig jaar te zijn.   

Verbouwen

Het leven kan alle kanten op. Daarom kun je met onze hypotheken óók alle kanten op. Heb je al eens nagedacht over het levensloopbestendig maken van je huis? Bereid je nu al voor met slimme keuzes voor straks. Met ons stappenplan kun je direct aan de slag. 

Meer over verbouwen

Verduurzamen

Verduurzamen is vaak een goede investering. Verduurzaam je huis en profiteer: 

 • Bespaar op je energierekening 
 • Meer wooncomfort 
 • Vaak stijgt de waarde van je woning 
 • Samen zorgen voor een betere wereld 
Meer over verduurzamen
Image
Man bekijkt kozijnen

Ontdek het EnergieBespaarBudget

Wil je maatregelen treffen om je huis energiezuiniger te maken? En weet je nog niet welke? Dan kun je gebruik maken van het EnergieBespaarBudget. Dit budget gebruik je alleen voor erkende energiebesparende voorzieningen. Je hebt twee jaar de tijd om deze maatregelen te treffen. 

  Kijk ook eens naar het Nationaal Warmtefonds Zo werkt het EnergieBespaarBudget

  Wil je verhuizen?

  Als je bent gestopt met betaald werk, minder werkt of als dat binnenkort gebeurt, heeft dat invloed op je inkomen en dus op je hypotheekaanvraag. Misschien denk je dat het lastig is om een hypotheek te krijgen, maar er is veel mogelijk voor senioren. Zowel voor hypotheken met NHG als ook zonder NHG. Zo kun je je woonwens toch vervullen.

  Belangrijkste voorwaarden

  • Je hebt de AOW-leeftijd bereikt of bereikt deze binnen tien jaar.
  • Je hebt al een koopwoning en verhuist naar een nieuwe koopwoning. 
  • De nieuwe maandlasten zijn gelijk aan of lager dan je huidige maandlasten.

  Overwaarde op je woning

  Je hebt overwaarde als de actuele waarde van je woning hoger is dat je resterende hypotheekschuld. Maar hoe benut je overwaarde? Gebruik het bijvoorbeeld voor je nieuwe huis. Of betaal er je verbouwing mee. Lees hier meer over hoe je je overwaarde kunt gebruiken. Of lees de blog van onze collega Rienk, die de overwaarde gebruikte om zijn woning te verduurzamen.

  Schenken: Je (klein)kind een handje helpen

  Wil je je (klein)kind ondersteunen bij het aankopen van een huis? Dan kun je ze geld lenen. Of misschien wil je ze liever een bedrag schenken. Er zijn dus verschillende mogelijkheden. Maar waarmee moet je rekening houden?

  Image
  Hypotheekadviseur

  Laat je adviseren voor de beste keuze

  Een wijziging op je hypotheek kan gevolgen hebben voor je financiële situatie. Het is verstandig om je te laten adviseren en goed te kijken naar de voor- en nadelen. Je adviseur weet niet alleen alles over jouw hypotheekzaken, hij of zij kan je ook helpen met het aanvragen of aanpassen van je hypotheek. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. De kosten die je betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten.

  Bekijk de adviesmogelijkheden Vind je adviseur in Mijn Aegon

  Meer weten? Lees onze blogs!

  Image
  Een nieuwe manier van wonen: een woning delen met je ouders

  Een nieuwe manier van wonen: een woning delen met je ouders

  De samenleving verandert. Hierdoor verandert ook onze woonbehoefte: mensen kiezen er vaker voor om samen te leven. Er ontstaan nieuwe woonvormen. Denk aan tiny houses en een woongemeenschap. Of vrienden die samen een appartement delen. Bart van Esch, eigenaar van een design- en internetbureau, woont samen met zijn gezin en ouders op één perceel. Hij vertelt waarom ze voor deze woonvorm hebben gekozen.

  Lees verder
  Image
  Hypotheek Aegon

  Hulp van je ouders bij het kopen van een huis: de opties op een rij

  Als kind wil je graag alles ‘zelluf doen’. Maar soms is de hulp van je ouders heel welkom. Zoals bij het kopen van een huis. In deze hysterische huizenmarkt hebben starters het moeilijk. Heb je wel eens gecheckt of je ouders een financieel handje kunnen helpen? Er is vaak meer mogelijk dan gedacht. Vooruitdenken is daarbij de truc. Waarom? Joanna Hildering, senior beleidsadviseur en trainer bij Aegon, vertelt. 

  Lees verder
  Image
  man aan tafel

  Verduurzamen: waar begin je?

  Je bent eruit: je wilt je huis verduurzamen. Maar hoe weet je wat je het eerst moet gaan doen? Of welke maatregelen nou echt iets opleveren? Simpel, je begint bij start. Licht je huis door met de online huisscan en kom erachter hoe je jouw huis kunt verduurzamen. Zo weet je hoe je een een slimme keuze kunt maken. Voor nu of voor straks.  

  Lees verder
  Usabilla Feedback