Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Hypotheek meenemen

Als u naar een andere koopwoning verhuist, heeft dat gevolgen voor uw hypotheek. U lost uw bestaande lening af en neemt opnieuw een hypotheek voor uw nieuwe woning. Aegon biedt u de mogelijkheid om de rentecondities vanuit uw oude hypotheek mee te nemen in de nieuwe hypotheek. Dat kan aantrekkelijk zijn bijvoorbeeld als u in uw huidige rentevaste periode een lage rente betaalt. Of als u bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek heeft gesloten, die u wilt behouden.

Uw lage hypotheekrente verhuist mee

U kunt uw huidige rentecondities meenemen naar uw nieuwe Aegon hypotheek. Dit is vooral gunstig als de huidige rente lager is dan de nieuwe rentepercentages. Zo profiteert u nog jaren van de lage hypotheekrente, die u eerder heeft afgesloten. U kunt dit tot maximaal 6 maanden na de verkoop van uw oude woning regelen. Voor het meenemen van de rentecondities gelden een aantal voorwaarden. U kunt deze nalezen in artikel 9 van de algemene voorwaarden.

Fiscale mogelijkheden meenemen

Bij een nieuwe hypotheek is de rente vaak alleen aftrekbaar als u kiest voor een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek. Als u vóór 2013 een hypotheek heeft afgesloten, kunt u uw huidige hypotheek meenemen met behoud van de hypotheekrenteaftrek. Dit wordt het overgangsrecht hypotheek genoemd. Er zijn wel enkele voorwaarden voor het overgangsrecht:

  • U had op 31 december 2012 een hypotheek voor een huis, dat u gebruikt als hoofdverblijf.
  • Het overgangsrecht geldt voor het bedrag van uw huidige hypotheek.
  • U sluit een nieuwe hypotheek voor uw nieuwe woning af, voor het einde van het kalenderjaar dat volgt op het jaar waarin u de huidige hypotheek aflost.

Goed advies is belangrijk

Een wijziging op uw hypotheek kan gevolgen hebben voor uw financiële situatie. De hypotheekadviseur brengt uw situatie in kaart en adviseert wat voor u de beste oplossing is. De kosten die u betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten.

Bekijk de adviesmogelijkheden