Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Hypotheek meenemen

Moeder en zoon met laptop

Als u naar een andere koopwoning verhuist, heeft dat gevolgen voor uw hypotheek. U lost uw bestaande lening af en neemt opnieuw een hypotheek voor uw nieuwe woning. Aegon biedt u de mogelijkheid om de rentecondities vanuit uw oude hypotheek mee te nemen in de nieuwe hypotheek. Dat kan aantrekkelijk zijn bijvoorbeeld als u in uw huidige rentevaste periode een lage rente betaalt. Of als u bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek heeft gesloten, die u wilt behouden.

Uw lage hypotheekrente verhuist mee

U kunt uw huidige rentecondities meenemen naar uw nieuwe Aegon hypotheek. Dit is vooral gunstig als de huidige rente lager is dan de nieuwe rentepercentages. Zo profiteert u nog jaren van de lage hypotheekrente, die u eerder heeft afgesloten. U kunt dit tot maximaal 6 maanden na de verkoop van uw oude woning regelen. Voor het meenemen van de rentecondities gelden een aantal voorwaarden. U kunt deze nalezen in artikel 9 van de algemene voorwaarden.

Fiscale mogelijkheden meenemen

Bij een nieuwe hypotheek is de rente vaak alleen aftrekbaar als u kiest voor een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek. Als u vóór 2013 een hypotheek heeft afgesloten, kunt u uw huidige hypotheek meenemen met behoud van de hypotheekrenteaftrek. Dit wordt het overgangsrecht hypotheek genoemd. Er zijn wel enkele voorwaarden voor het overgangsrecht:

  • U had op 31 december 2012 een hypotheek voor een huis, dat u gebruikt als hoofdverblijf.
  • Het overgangsrecht geldt voor het bedrag van uw huidige hypotheek.
  • U sluit een nieuwe hypotheek voor uw nieuwe woning af, voor het einde van het kalenderjaar dat volgt op het jaar waarin u de huidige hypotheek aflost.
Koppel bij adviseur

Goed advies is belangrijk

Een wijziging op uw hypotheek kan gevolgen hebben voor uw financiële situatie. De hypotheekadviseur brengt uw situatie in kaart en adviseert wat voor u de beste oplossing is. De kosten die u betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten.

Bekijk de adviesmogelijkheden