Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Extra aflossen met of zonder aflossingskosten

Particulier Hypotheek Extra aflossen met of zonder aflossingskosten

Wil je extra aflossen? Dan kan het zijn dat hier kosten aan verbonden zijn. Waarom en wanneer dit wel of niet het geval is, lees je hieronder.

Waarom betaal ik aflossingskosten?

Bij het afsluiten van je hypotheek maken we afspraken: je leent geld voor een bepaalde tijd, tegen een afgesproken rente. Zo weet jij waar je aan toe bent qua hypotheeklast en weten wij hoeveel rente we elke maand ontvangen. Als je extra aflost, lopen wij rentebetalingen mis. Om dit financiële nadeel te compenseren, brengen we aflossingskosten in rekening.

Snel geregeld in Mijn Aegon

Zie de besparing op je maandlasten en regel zelf je extra aflossing in Mijn Aegon. Je kunt meteen betalen via iDEAL.

Direct extra aflossen

Heb je nog geen Mijn Aegon account?

Wanneer betaal ik géén aflossingskosten?

Je betaalt geen kosten voor het extra aflossen in zogenaamde 'vrijgestelde situaties'. De meest voorkomende situaties zijn:

  • Als je aflost op de einddatum van de rentevaste periode van het leningdeel;
  • Bij een aflossing op een leningdeel met variabele rente;
  • Als je aflost met de verkoopopbrengst van je huidige woning.

Dan is er ook nog de vergoedingsvrije ruimte. Hierin mag je een percentage van je lening kosteloos aflossen. Hoe groot deze ruimte is en welke voorwaarden er van toepassing zijn, lees je in de voorwaarden die je hebt ontvangen bij het afsluiten van je hypotheek. Je vindt deze informatie ook in Mijn Aegon.

Je kunt tijdelijk meer kosteloos aflossen op een aflossingsvrij leningdeel

Als je aflost op een aflossingsvrij leningdeel, mag je tijdelijk gebruik maken van de opgetelde vergoedingsvrije ruimte van al je actieve leningdelen samen. Heb je meerdere leningdelen die nog niet (helemaal) zijn afgelost? Dan mag je deze ruimte gebruiken voor je aflossingsvrije leningdeel.

Jonge man achter laptop

Laat je adviseren over de beste keuze

Extra aflossen kan verstandig zijn. Als je extra aflost tijdens de looptijd van je hypotheek, verminder je de restschuld. Vooral bij een aflossingsvrije hypotheek. Zo vergroot je de kans dat, bij verkoop van je woning, de opbrengst genoeg is om je hypotheek helemaal af te lossen. Wil je weten of extra aflossen in jouw situatie een goed idee is? Neem dan contact op met je adviseur. Je vindt de contactgegevens van je persoonlijke adviseur in Mijn Aegon.

Naar Mijn Aegon