Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Het financieren van duurzaam wonen

Duurzaam wonen
Particulier Hypotheek Financieren duurzaam wonen

Hoe financier ik mijn verduurzaming?

Verduurzamen is niet gratis. Dat begrijpen we. Energiebesparende maatregelen kosten al gauw een paar duizend euro. Om dat te financieren kun je spaargeld inzetten, of extra lenen. Maak gebruik van de duurzame mogelijkheden voor een nieuwe hypotheek of je bestaande hypotheek. Of gebruik je eigen middelen.  

Kies voor het Duurzaam Depot
Heeft u een Aegon-hypotheek? Mogelijk komt u in aanmerking voor ons Duurzaam Depot. U kunt dan tot €9.000 lenen voor energiebesparende maatregelen. Tegen de huidige lage rente natuurlijk!
Gebruik uw spaargeld
Geen schuld, geen rente en u zit nergens aan vast. Het inzetten van uw eigen spaargeld is altijd de goedkoopste optie om te verduurzamen. En omdat uw energierekening lager wordt, is er een grote kans dat u uw investering zó terugverdient. 

Heeft u een hypotheek met NHG? Dan komt u helaas niet in aanmerking voor het Duurzaam Depot. Wel zijn er natuurlijk andere mogelijkheden om verduurzaming te financieren. Wilt u weten welke dat zijn? Neem contact op met uw financieel adviseur.

Onze duurzame mogelijkheden voor een nieuwe hypotheek

Ook als nieuwe klant van Aegon kunt u gebruik maken van aantrekkelijke regelingen om uw nieuwe woning te verduurzamen. Zo kunt u de waardevermeerdering van uw woning door verduurzaming meefinancieren en tot €25.000 extra lenen voor een Nul op de Meter-woning. 

Hoe kan ik als huiseigenaar een energielabel aanvragen? 

Overheid is voornemens om het energielabel voor woningen per 1 januari 2021 veranderen. Op dit moment kost het aanvragen van een vereenvoudigd energielabel tussen de 5 á 20 euro. Als het nieuwe wetsvoorstel ingaat wordt dit eenvoudige label vervangen door een uitgebreid label. Ook zal de aanvraag door een erkend deskundige moeten worden uitgevoerd. Dit gaat het nieuwe energielabel een stuk duurder maken. Het label is 10 jaar geldig dus daar heeft u voorlopig geen omkijken meer naar. 

Een energielabel aanvragen in 7 stappen 

  1. Ga naar www.energielabelvoorwoningen.nl  

  2. Klik op ‘Mijn energielabel aanvragen’ en log in met DigiD. 

  3. Controleer de gegevens, zoals het bouwjaar en het woningtype. 

  4. Controleer de woningkenmerken en vul deze zonodig aan. 

  5. Kloppen de gegevens niet omdat je bijvoorbeeld verbetering hebt aangebracht aan je woning? Dan kan je hier per kenmerk aangeven wat je wilt wijzigen. Je moet hiervoor bewijsdocumenten uploaded. Zoals facturen en foto’s van de wijzigingen.  

  6. Alles ingevuld? Kies dan een erkend deskundige uit de lijst en verstuur de gegevens. Voor dit onderdeel moet je betalen. De kosten verschillen per deskundige. 

  7. Als de aanvraag goedgekeurd is ontvang je het energielabel per e-mail.  

Hulp nodig?  

Lees voor je gaat inloggen deze instructie. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een definitief label kunt aanvragen, hoe je een bestaand label kunt vernieuwen en welke documenten je nodig hebt om verbeteringen aan je woning aan te tonen. 

Neem contact op met uw adviseur

Meer weten over de duurzame mogelijkheden die Aegon nieuwe en bestaande klanten biedt? Ga langs bij uw adviseur voor passend advies.

Advies van Aegon

Wilt u een gesprek met uw Aegon adviseur over de financiële mogelijkheden voor het verduurzamen van uw huis? U kunt kiezen tussen een telefonisch advies of een advies via videochat. 

 

Maak een afspraak

Onafhankelijk advies

Wilt u onafhankelijk advies over de mogelijkheden om uw huis te verduurzamen. Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur.

 

 

Contact met een onafhankelijk adviseur