Financiering voor verduurzamen

Investeren om te besparen. Klinkt tegenstrijdig maar dat is het absoluut niet. Wist je dat je door het aanpakken van je isolatie – wat gemiddeld € 4.000,- kost - al snel zo’n € 500,- per jaar kunt besparen? Niet alleen goed voor het milieu maar op termijn ook voor je portemonnee.

Bespreek het met je adviseur Bekijk de adviesmogelijkheden
Image
Zonnepanelen op het dak plaatsen

Financieringsopties

Verduurzamingsplannen

Wil je energiebesparende voorzieningen financieren? Dan mag je bij Aegon tot 106% van de waarde ná verbouwing van het huis lenen. Dus kijk met een gerust hart naar zonnepanelen en misschien ook naar isolatie en HR++-glas!

Goed om te weten:

 • De hoogte van je totale hypotheek is maximaal 106% van de woningwaarde ná verbouwing.
 • De waarde van de woning na het verbouwen wordt vooraf door een taxateur bepaald.
 • Je geeft van tevoren aan hoe je het huis energiezuiniger wilt maken.
 • Het bedrag dat je leent voor de energiebesparende voorziening gaat in een energiedepot.

Meer aanpakken

Wil je naast duurzame maatregelen ook nog andere zaken verbouwen? Of wil je een nieuwe woning laten bouwen? Dan kun je ook kiezen voor een ‘gewoon’ bouwdepot. Dit is net als het energiedepot een potje geld waarmee je reguliere (ver)bouwkosten van je huis kunt betalen. Zoals een nieuwe keuken of badkamer, een uitbouw, dakkapel, of de termijnen voor je nieuwbouwwoning.

Goed om te weten:

 • Een hypotheek met bouwdepot mag maximaal 100% van de woningwaarde ná verbouwing zijn.
 • De waarde van je woning na het verbouwen wordt vooraf door een taxateur bepaald.
 • De looptijd van een bouwdepot is twee jaar. Niet alles in deze tijd verbruikt? Dan lossen wij het resterende bedrag automatisch af op je totale hypotheek.

Je spaargeld gebruiken

Geen schuld, geen rente en je zit nergens aan vast. Het inzetten van je eigen geld is altijd de goedkoopste optie om te verduurzamen. En het mooie is: als je energierekening lager wordt, ben je in staat om je investering binnen no-time terug te verdienen.

Goed om te weten:

 • Je betaalt geen rente
 • Je zit nergens aan vast
 • Snel profijt van je investering

Goed om te onthouden: stop niet al je spaargeld in je duurzame verbouwingsplannen. Het is belangrijk dat je een buffer hebt voor onverwachte situaties.

Doe meer voor minder met subsidies

Er zijn verschillende subsidieregelingen voor huiseigenaren die hun woning willen verbeteren. Zo wordt isoleren en energie besparen nog aantrekkelijker. Welke regelingen er voor jouw gemeente gelden, kun je terugvinden in de Energiesubsidiewijzer.

Image
Man bekijkt kozijnen

Regel het met je hypotheekadviseur

Meer weten over de duurzame mogelijkheden die wij nieuwe en bestaande klanten bieden? Neem contact op met je adviseur voor passend advies. Je adviseur weet niet alleen alles over jouw hypotheekzaken. Hij/zij kan ook helpen met het aanvragen of aanpassen van jouw producten. Zo weet je zeker dat je de juiste keus voor jouw situatie maakt. De kosten die je betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten. 

Bekijk de adviesmogelijkheden Vind je adviseur in Mijn Aegon

Meer weten over verduurzamen? Lees onze blogs!

Image
vrouw en zonnepaneel

Zet een duurzame eerste stap samen met het Nationaal Warmtefonds

Huiseigenaren opgelet! Ontdek de mogelijkheden van een energiebespaarlening bij het Nationaal Warmtefonds van de overheid. Mensen met een kleine beurs betalen geen rente.

Lees verder
Image
Verduurzamen Aegon

Vooruitdenker Gerrit: “We verduurzamen ons huis stap voor stap”

Van een huis met gele bakstenen en enkel glas naar een architectonisch hoogstandje. Aegon-medewerker Gerrit de Jong (40) en zijn vrouw kregen het voor elkaar tijdens een flinke verbouwing. Gerrit: “We wilden graag een duurzamere woning met meer ruimte én een moderne uitstraling.”

Lees verder

Veelgestelde vragen

Aan de hand van de getaxeerde waarde ná verbouw bepalen we hoeveel je hiervoor extra mag lenen. Dat komt hier op neer: wil je meer geld  lenen dan je huis nu waard is? Dan willen we weten of jouw verduurzamings- of verbouwingsplan je huis daadwerkelijk meer waard gaat maken. Om dat te doen hebben wij een gevalideerd taxatierapport nodig. Een taxateur weet namelijk precies wat het met jouw woningwaarde doet als er verbeteringen worden gedaan. Zo loopt niemand risico bij het (uit)lenen van meer geld.
 
Een depot heeft een looptijd van twee jaar. Niet alles in deze tijd verbruikt? Dan lossen wij het resterende bedrag voor je af op je hypotheek.

Goed om te weten: het depot verlengen is alleen mogelijk bij nieuwbouw. Dit regel je via Mijn Aegon of via je adviseur.
Ja, je kan je Aegon hypotheek hiervoor verhogen. Soms kan dit zelfs zonder tussenkomst van een notaris. Alle info over de financiering van je verduurzaming vind je op onze pagina ‘Financiering voor verduurzamen’.
 
Taxatiekosten, advieskosten en in de meeste gevallen ook notariskosten betaal je zelf. Een deel van deze kosten kun je wél weer aftrekken bij je belastingaangifte. Een taxatie is altijd nodig om te bepalen wat de verduurzaming doet met de getaxeerde waarde van je woning.
 
Ga je energiebesparende voorzieningen treffen? Dan mag je wat meer lenen dan alleen de waarde van je woning.

De spelregels:
 • Je lening mag niet hoger zijn dan 106% van de waarde van je woning ná verbouwing.
 • Vooraf geef je bij ons met een gevalideerd taxatierapport aan welke energiebesparende maatregelen er genomen gaan worden.
 • Voor de energiebesparende voorzieningen krijg je een apart energiedepot dat alleen aan energiebesparende voorzieningen besteed mag worden.
 • Een leningdeel met een energiedepot los je annuïtair of lineair af in maximaal 30 jaar.
 • Heb je een lening met NHG? Dan mag de hoogte daarvan – inclusief de besparende voorzieningen – niet hoger zijn dan €376.300,-.