Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Je hypotheek aanpassen

Particulier Hypotheek Hypotheek aanpassen

Wanneer je een hypotheek afsluit, maak je afspraken voor een langere periode. Na een tijd kan het gebeuren dat je hypotheek niet meer volledig aan je wensen voldoet. Bijvoorbeeld omdat je financiële situatie is veranderd door gezinsuitbreiding of een nieuwe baan. Het kan ook zijn dat je je maandlasten wilt verlagen. Fijn om te weten dat je dan tussentijds je hypotheek kunt aanpassen.

Extra aflossen

Wil je je maandlasten verlagen of je hypotheekschuld verkleinen? Je kunt dit doen door extra af te lossen op je hypotheek. In Mijn Aegon kun je hiervoor eenvoudig opdracht geven. Voordat je de extra aflossing regelt, kun je in Mijn Aegon bij ‘Nu regelen’ heel makkelijk zien wat het effect is op je hypotheek.

Hypotheekvorm wijzigen

Past je hypotheek niet meer bij je persoonlijke situatie? Of misschien wil je meer zekerheid over het aflossen van je hypotheek. Bijvoorbeeld door het aflossingsvrije gedeelte van je hypotheek om te laten zetten naar een annuïteitenhypotheek. Een adviseur kan je adviseren welke hypotheekvorm het beste bij je past.

Hypotheekrente aanpassen

Naast het aanpassen van je hypotheek kun je ook de hypotheekrente aanpassen. Dat kan aan het einde van de rentevaste periode maar ook tussentijds. Bijvoorbeeld wanneer de hypotheekrente in de markt daalt. Het kan dan aantrekkelijk zijn om de rente van je hypotheek aan te passen.

Wijzigingen regelen via Mijn Aegon

In Mijn Aegon kun je wijzigingen direct regelen, zoals bijvoorbeeld het wijzigen van een incasso of het doen van een extra aflossing.

Naar Mijn Aegon

Jonge man achter laptop

Laat je adviseren over de beste keuze

Een wijziging op je hypotheek kan gevolgen hebben voor je financiële situatie. Het is verstandig om je te laten adviseren en goed te kijken naar de voor- en nadelen. De kosten die je betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten. Je vindt de contactgegevens van je persoonlijke adviseur in Mijn Aegon.

Naar Mijn Aegon