Je hypotheek aanpassen

Wanneer je een hypotheek afsluit, maak je afspraken voor een langere periode. Na een tijd kan het gebeuren dat je hypotheek niet meer volledig aan je wensen voldoet. Bijvoorbeeld omdat je financiële situatie is veranderd door gezinsuitbreiding of een nieuwe baan. Het kan ook zijn dat je je maandlasten wilt verlagen. Fijn om te weten dat je dan tussentijds je hypotheek kunt aanpassen.

Je hypotheek verhogen

Toe aan een volgende stap in je eigen huis? In je hoofd ben je dan al snel bezig met het opnieuw indelen van de ruimte of het kiezen van een nieuwe keuken. Maar er komen ook andere vragen op: hoe ga ik dat betalen? Zet ik mijn spaargeld in of wil ik toch liever mijn hypotheek verhogen?

Je hypotheek verhogen

Extra aflossen

Wil je je maandlasten verlagen of je hypotheekschuld verkleinen? Je kunt dit doen door extra af te lossen op je hypotheek. In Mijn Aegon kun je hiervoor eenvoudig opdracht geven. Voordat je de extra aflossing regelt, kun je in Mijn Aegon bij ‘Nu regelen’ heel makkelijk zien wat het effect is op je hypotheek.

Nieuwe maandlasten berekenen

Je hypotheekrente aanpassen

Naast het aanpassen van je hypotheek kun je ook de hypotheekrente aanpassen. Dat kan aan het einde van de rentevaste periode maar ook tussentijds. Bijvoorbeeld wanneer de hypotheekrente in de markt daalt. Het kan dan aantrekkelijk zijn om de rente van je hypotheek aan te passen.

Je hypotheekrente aanpassen

Je hypotheekvorm aanpassen

Een hypotheek sluit je vaak af voor 30 jaar. Het kan heel goed dat je hypotheek van toen niet meer aansluit bij je wensen van nu of later. Bijvoorbeeld omdat je inkomen is veranderd. Of misschien wil je minder risico nemen nu je pensioen dichterbij komt. Wij helpen je graag om je hypotheek weer helemaal bij jouw situatie te laten passen. Nu en in de toekomst.

Je hypotheekvorm aanpassen

Wijzigingen regelen via Mijn Aegon

In Mijn Aegon kun je wijzigingen direct zelf regelen, zoals bijvoorbeeld het wijzigen van een incasso of het doen van een extra aflossing. Heb je nog geen Mijn Aegon-account? Start dan met een Mijn Aegon-account aanmaken

Image
Hypotheekadvies

Laat je adviseren over de beste keuze

Een wijziging op je hypotheek kan gevolgen hebben voor je financiële situatie. Het is verstandig om je te laten adviseren en goed te kijken naar de voor- en nadelen. De kosten die je betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten. 

  Bekijk de adviesmogelijkheden Vind je adviseur in Mijn Aegon

  Veelgestelde vragen

  Je kan je hypotheek verhogen
  Bijvoorbeeld als je wilt verbouwen of verduurzamen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Je kan de verhoging niet gebruiken voor een extra aflossing op je lopende hypotheek. Of en hoeveel je extra kan lenen hangt onder andere af van:
  • de waarde van je woning
  • de hoogte van je huidige hypotheek
  • je inkomen

  Alle informatie over het verhogen van je hypotheek vind je op onze pagina: Je hypotheek verhogen.  
  Je ontvangt van ons 12 maanden voor het aflopen van je rentevaste periode een aankondigingsbericht in Mijn Aegon
  Hierin geven we bij je aan dat je rentevaste periode binnenkort afloopt. Ook lees je waar je in Mijn Aegon een indicatie kunt vinden van je toekomstige bruto maandlasten. Het gaat om een indicatie op basis van de op dat moment geldende tarieven. Zo weet je al een beetje wat je te wachten staat! 

  Uiterlijk 3 maanden voor het einde van de rentevaste periode ontvang je een nieuw renteaanbod
  Deze ontvang je digitaal in Mijn Aegon. In het renteaanbod lees je voor alle leningdelen die de einddatum van de rentevaste periode bereiken wat je opties zijn. Alle mogelijke rentevaste periodes worden meegenomen in het renteaanbod. Uitgebreide info vind je op onze pagina: Rentevaste periode verlengen.
   
  Nee
  Sinds 2019 bieden wij geen rentemiddeling meer aan. De regelgeving rondom rentemiddeling is aangepast. Nu kunnen we ons rentemiddelingsbeleid aanpassen, maar dan worden onze hypotheken duurder. En dat willen we niet. Daarom bieden wij geen rentemiddeling meer aan.

  Wil je de rente van je hypotheek aanpassen?
  Bekijk onze mogelijkheden op onze pagina:
  Hypotheekrente aanpassen.


   
  Het kan gebeuren dat plannen veranderen of anders uitvallen dan vooraf bedacht. Alles wat je hierover wilt weten vind je terug op onze pagina: Je bouwdepot verhogen, verlengen of of beëindigen
  Dat doe je hier: Maak een Mijn Aegon account aan. Je kunt een account aanmaken via iDIN of via een activatiecode die we binnen drie dagen per brief sturen.