Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Uw hypotheek aanpassen

Particulier Hypotheek Hypotheek aanpassen

Wanneer u een hypotheek afsluit, maakt u afspraken voor een langere periode. Na een tijd kan het gebeuren dat uw hypotheek niet meer volledig aan uw wensen voldoet. Bijvoorbeeld omdat uw financiële situatie is veranderd door gezinsuitbreiding of een nieuwe baan. Het kan ook zijn dat u uw maandlasten wilt verlagen. Fijn om te weten dat u dan tussentijds uw hypotheek kunt aanpassen.

Extra aflossen

Wilt u uw maandlasten verlagen of uw hypotheekschuld verkleinen? U kunt dit doen door extra af te lossen op uw hypotheek. In Mijn Aegon kunt u hiervoor eenvoudig opdracht geven. Voordat u de extra aflossing regelt, kunt u in Mijn Aegon bij ‘Nu regelen’ heel makkelijk zien wat het effect is op uw hypotheek.

Hypotheekvorm wijzigen

Past uw hypotheek niet meer bij uw persoonlijke situatie? Of misschien wilt u meer zekerheid over het aflossen van uw hypotheek. Bijvoorbeeld door het aflossingsvrije gedeelte van uw hypotheek om te laten zetten naar een annuïteitenhypotheek. Een adviseur kan u adviseren welke hypotheekvorm het beste bij u past.

Hypotheekrente aanpassen

Naast het aanpassen van uw hypotheek kunt u ook de hypotheekrente aanpassen. Dat kan aan het einde van de rentevaste periode maar ook tussentijds. Bijvoorbeeld wanneer de hypotheekrente in de markt daalt. Het kan dan aantrekkelijk zijn om de rente van uw hypotheek aan te passen.

Wijzigingen regelen via Mijn Aegon

In Mijn Aegon kunt u wijzigingen direct regelen, zoals bijvoorbeeld het wijzigen van een incasso of het doen van een extra aflossing.

Ga naar Mijn Aegon

Mijn Aegon-account aanmaken

Laat u adviseren over de beste keuze

Een wijziging op uw hypotheek kan gevolgen hebben voor uw financiële situatie. Het is verstandig om u te laten adviseren en goed te kijken naar de voor- en nadelen. De kosten die u betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten.

Bekijk de adviesmogelijkheden