Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Hypotheekrente aanpassen

Particulier Hypotheek Hypotheek aanpassen Hypotheekrente aanpassen

Wanneer de hypotheekrente in de markt daalt, kan het aantrekkelijk zijn om de rente van je hypotheek aan te passen. Een lagere hypotheekrente betekent meestal ook lagere maandlasten. Je kunt de hypotheekrente aan het einde van de rentevaste periode wijzigen, maar het is ook mogelijk om dit tijdens de looptijd (‘tussentijds wijzigen’) te doen.

Een lagere tariefklasse

Je hypotheekrente is afhankelijk van de tariefklasse waarin je hypotheek valt. Als de tariefklasse lager wordt, daalt de rente van je hypotheek meestal ook. Heb je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan is je rente niet afhankelijk van de tariefklasse. Je betaalt dan altijd de laagst mogelijke rente.

Een nieuwe rentevaste periode afsluiten

Aan het einde van je rentevaste periode, kun je zonder kosten kiezen voor een nieuw rentepercentage en een nieuwe rentevaste periode. Drie maanden voor de einddatum van je rentevaste periode ontvang je van ons een voorstel renteherziening. Een nieuwe rente betekent ook andere maandlasten.

Andere mogelijkheden om je hypotheekrente aan te passen

Omzetten naar marktrente
Het is mogelijk om het rentepercentage van je hypotheek te wijzigen tijdens de rentevaste periode.
Variabele rente naar een vaste rente omzetten
Heb je een Aegon Annuïteitenhypotheek, een Aegon Lineaire hypotheek of een Aegon Aflossingsvrije hypotheek met een variabele hypotheekrente?
Rentemiddeling
Sinds 2019 bieden wij geen rentemiddeling meer aan.
Hypotheekadvies

Goed advies is belangrijk

Een wijziging op je hypotheek kan gevolgen hebben voor je financiële situatie. Het is verstandig om je te laten adviseren en goed te kijken naar de voor- en nadelen. De kosten die je betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten. Je vindt de contactgegevens van je persoonlijke adviseur in Mijn Aegon.

Naar Mijn Aegon