Een hypotheek afsluiten als zzp'er

Zzp’ers en hypotheken: lange tijd was het een lastige combinatie. Het was vaak maar de vraag of zelfstandigen genoeg konden lenen voor een koophuis. Zélfs als de hypotheekcalculator aangaf dat zij hun droomhuis prima konden betalen. Gelukkig is het gemakkelijker geworden om als zzp’er een hypotheek te krijgen. Aegon heeft verschillende hypotheekoplossingen voor ondernemers.

Image
ZZP'er op kantoor

Hoeveel hypotheek kun je als zzp’er krijgen?

Om te bepalen hoeveel je nu écht kunt lenen, kijken we naar de volgende zaken:

Met NHG leen je tot 100% van de marktwaarde

Net als andere huizenkopers kun je als zzp’er gebruikmaken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarmee heeft de hypotheekverstrekker meer zekerheid. En kun je meer lenen dan zonder NHG. Met NHG kunnen zelfstandigen tot 100% van de marktwaarde lenen. Hoe hoog je maximale hypotheek is? Dat hangt af van je toetsinkomen. Dat is het gemiddelde inkomen dat op basis van jouw jaarrekeningen wordt berekend.

  • Heb je 1 jaarrekening? Dan benoemt de NHG een onafhankelijke accountant. De kosten hiervoor zijn €250,-. Deze accountant bepaalt je toetsinkomen.
  • Heb je minimaal 3 jaarrekeningen? Wij stellen wij je toetsinkomen vast via een Inkomensverklaring Ondernemer. Een van bovenstaande onafhankelijke en deskundige partijen stelt dit rapport op.

Mogelijkheden zonder NHG

Wil of kun je geen gebruikmaken van de NHG? Dan kun je tot 90% van de waarde van de koopwoning lenen. 

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Meer weten? Ga in gesprek met een hypotheekadviseur. Dat kan telefonisch of via videochat. Zo geregeld én gratis!
Maak een afspraak

Bereken je maximale hypotheek

Hoeveel kun je lenen? Met onze hypotheekcalculator bereken je dat gemakkelijk zelf. En zie je direct de maandlasten die je bij je maximale hypotheek betaalt.
Start de berekening