Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Een hypotheek afsluiten met NHG

Stel voor laptop
Particulier Hypotheek Een hypotheek afsluiten met NHG

Wilt u binnenkort een huis kopen? Denk dan na over de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Want met NHG heeft u net dat beetje meer zekerheid. We leggen u graag uit wat de NHG is.

Zekerheid met NHG

Nationale Hypotheek Garantie geeft u meer zekerheid in slechte tijden. Gebeurt er iets onverwachts? En voldoet u aan de voorwaarden van de NHG? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. NHG is dus een vangnet voor moeilijke tijden. Bijvoorbeeld als u gaat scheiden of onverwacht werkloos wordt.

Eenmalige kosten

Voor een hypotheek met de veiligheid van NHG betaalt u eenmalig een premie van 0,7% over het totale hypotheekbedrag. Omdat de premie die u betaalt aftrekbaar is van de belasting, heeft u deze kosten snel terugverdiend.

Voordelen

  • Verantwoord lenen
  • Extra zekerheid bij onverwachte situaties
  • Mogelijk geen restschuld bij gedwongen verkoop 

Restschuld? De NHG helpt

U kunt natuurlijk in een situatie terechtkomen waarin u uw hypotheek echt niet meer kunt betalen. Ook niet met de hulp van de NHG. Bijvoorbeeld als bij een scheiding geen van beiden de woning kan blijven betalen. U moet uw woning dan verplicht verkopen. Levert de verkoop minder op dan uw hypotheek en blijft u zitten met een restschuld? Dan kan NHG u deze restschuld kwijtschelden. Zo blijft u er niet mee zitten. Dat is een geruststellende gedachte. Goed om te weten: de Nationale Hypotheek Garantie kijkt altijd naar persoonlijke omstandigheden. Dus vraag uw adviseur hoe het in uw situatie is.

Jonge man achter laptop

Komt u in aanmerking?

De Nationale Hypotheek Garantie sluit u gelijk af met uw hypotheek. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. Uw adviseur vertelt u wat de voorwaarden zijn en of u in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG. Uw adviseur kan een Aegon-adviseur zijn, of een onafhankelijke adviseur.

Bekijk de adviesmogelijkheden