Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Een hypotheek afsluiten met NHG

Stel voor laptop
Particulier Hypotheek Een hypotheek afsluiten met NHG

Wil je binnenkort een huis kopen? Denk dan na over de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Want met NHG heb je net dat beetje meer zekerheid. We leggen je graag uit wat de NHG is.

Zekerheid met NHG

Nationale Hypotheek Garantie geeft je meer zekerheid in slechte tijden. Gebeurt er iets onverwachts? En voldoe je aan de voorwaarden van de NHG? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. NHG is dus een vangnet voor moeilijke tijden. Bijvoorbeeld als je gaat scheiden of onverwacht werkloos wordt.

Eenmalige kosten

Voor een hypotheek met de veiligheid van NHG betaal je eenmalig een premie van 0,6% over het totale hypotheekbedrag. Omdat de premie die je betaalt aftrekbaar is van de belasting, heb je deze kosten snel terugverdiend.

Voordelen

  • Verantwoord lenen
  • Extra zekerheid bij onverwachte situaties
  • Mogelijk geen restschuld bij gedwongen verkoop 

Restschuld? De NHG helpt

Je kunt natuurlijk in een situatie terechtkomen waarin je je hypotheek echt niet meer kunt betalen. Ook niet met de hulp van de NHG. Bijvoorbeeld als bij een scheiding geen van beiden de woning kan blijven betalen. Je moet je woning dan verplicht verkopen. Levert de verkoop minder op dan je hypotheek en blijf je zitten met een restschuld? Dan kan NHG je deze restschuld kwijtschelden. Zo blijf je er niet mee zitten. Dat is een geruststellende gedachte. Goed om te weten: de Nationale Hypotheek Garantie kijkt altijd naar persoonlijke omstandigheden. Dus vraag je adviseur hoe het in jouw situatie is.

Jonge man achter laptop

Kom je in aanmerking?

De Nationale Hypotheek Garantie sluit je gelijk af met je hypotheek. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. Je adviseur vertelt je wat de voorwaarden zijn en of je in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG. Je adviseur kan een Aegon-adviseur zijn, of een onafhankelijke adviseur.

Bekijk de adviesmogelijkheden