Een hypotheek afsluiten zonder vast contract

Je hebt je oog laten vallen op je droomhuis. Maar ja, je hebt geen vast contract. Wat nu? Valt je droom in duigen? Vroeger was dat misschien zo. Maar tegenwoordig is er meer mogelijk dan je misschien denkt. Ook zonder vast contract kun je een huis kopen. Of je nu flexwerker, uitzendkracht of gedetacheerd bent. 

Image
Samenwonen

Een hypotheek in 3 stappen

Maak een afspraak met een hypotheekadviseur

Hoe je je brood ook verdient, de eerste stap naar een koophuis is een gesprek met een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur verzamelt alle belangrijke informatie. Zoals je inkomensgegevens, een werkgeversverklaring (met of zonder intentie), een Perspectiefverklaring, de Arbeidsmarktscan of een Rapport Inkomensverklaring Ondernemer. Vervolgens stuurt hij of zij je hypotheekaanvraag naar de hypotheekverstrekker. Bijvoorbeeld Aegon. De hypotheekverstrekker bepaalt uiteindelijk of je een hypotheek krijgt.

De hypotheekadviseur berekent je maximale hypotheek

Voor een hypotheekverstrekker is het belangrijk dat je je hypotheek kunt betalen. Nu, en in de toekomst. Daarom kijkt de hypotheekadviseur naar je toetsinkomen. Op basis van het toetsinkomen berekent de hypotheekadviseur je maximale hypotheek.

Flexwerkers

Als toetsinkomen wordt gehanteerd het gemiddelde jaarinkomen van de afgelopen 3 kalenderjaren, op basis van de jaaropgaven van het loon voor de loonbelasting en de jaaropgaven van eventuele loonvervangende uitkeringen, tot maximaal het jaarinkomen van het laatste kalenderjaar. Als er sprake is van een tijdelijk dienstverband zonder intentieverklaring wordt naast het inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren ook altijd naar het inkomen van het lopende jaar gekeken. Op basis daarvan kan het toetsinkomen worden verlaagd.

Perspectiefverklaring

Indien sprake is van een Perspectiefverklaring, is het inkomen op de werkgeversverklaring het toetsinkomen.

Arbeidsmarktscan

Indien sprake is van een Arbeidsmarktscan, is het inkomen het laagste bedrag van het huidige inkomen op de werkgeversverklaring of de verdiencapaciteit uit de Arbeidsmarktscan.

Je levert een intentieverklaring aan

Of je als werknemer nou wel of niet een vast contract hebt, je moet altijd een werkgeversverklaring aanleveren. Als je een tijdelijk contract hebt, moet uit de werkgeversverklaring blijken of er sprake is van een intentieverklaring. Een intentieverklaring houdt in dat je werkgever wel of niet de intentie heeft om je een vast contract aan te bieden na het verlopen van het tijdelijke contract.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Meer weten? Ga in gesprek met een hypotheekadviseur. Dat kan telefonisch of via videochat. Zo geregeld én gratis!
Maak een afspraak

Bereken je maximale hypotheek

Hoeveel kun je ongeveer lenen? Met onze hypotheekcalculator bereken je dat gemakkelijk zelf. En zie je direct de maandlasten die je bij je maximale hypotheek betaalt.
Start de berekening