Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Een hypotheek afsluiten met hulp van je ouders

Jonge man achter laptop
Particulier Hypotheek Hypotheek met hulp ouders

Voor veel starters is het een bekend probleem. Misschien voor jou ook wel. Je hebt je droomhuis gezien, maar het is eigenlijk net iets te duur. Heel frustrerend! Sommige ouders willen hun kinderen daarom een handje helpen. Door een schenking bijvoorbeeld, of een lening. Een ontzettend gul gebaar! Willen jouw ouders je ondersteunen bij het kopen van een huis? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Hier zetten wij ze voor je op een rijtje. 

Willen jouw ouders een schenking doen?

Als je ouders jou een groot bedrag schenken, kun je een duurder huis kopen. Want je hoeft dan minder te lenen bij de bank. Wil je weten hoeveel je ouders jou belastingvrij mogen schenken? Bekijk de website van de Belastingdienst. Je kunt lenen en schenken ook combineren. Maak een afspraak met een hypotheekadviseur om de mogelijkheden te bespreken.

Je kunt ook een lening afsluiten bij je ouders

Het is natuurlijk ook mogelijk om geld bij je ouders te lenen. Daardoor kun je een duurder huis kopen. Zorg ervoor dat je de afspraken goed vastlegt. Dat hoeft niet persé door een notaris. Maar het is wél verstandig om hier een financieel specialist bij te betrekken.

Soms mogen ouders mede hoofdelijk schuldenaar worden

Onder bepaalde voorwaarden mogen jouw ouders 'mede hoofdelijk schuldenaar' worden. Dat betekent dat de hypotheekverstrekker bij jouw ouders kan aankloppen voor terugbetaling van de gehele hypotheekschuld. Dit geeft de hypotheekverstrekker extra zekerheid. In ruil daarvoor kun je tot maximaal 25% meer lenen voor je nieuwe huis. Het moet dan wel om je eerste koophuis gaan. Neem contact op met een hypotheekadviseur voor meer informatie.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Meer weten? Ga in gesprek met een hypotheekadviseur. Dat kan telefonisch of via videochat. Zo geregeld én gratis!

Maak een afspraak

Maximale hypotheek berekenen

Hoeveel kun je lenen? Met onze hypotheekcalculator bereken je dat gemakkelijk zelf. En zie je direct de maandlasten die je bij je maximale hypotheek betaalt.

Berekenen