Een hypotheek afsluiten met hulp van je ouders

Voor veel starters is het een bekend probleem. Misschien voor jou ook wel. Je hebt je droomhuis gezien, maar het is eigenlijk net iets te duur. Heel frustrerend! Sommige ouders willen hun kinderen daarom een handje helpen. Door een schenking bijvoorbeeld, of een lening. Een ontzettend gul gebaar! Willen jouw ouders je ondersteunen bij het kopen van een huis? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Hier zetten wij ze voor je op een rijtje. 

Image
Jonge man achter laptop

Willen jouw ouders een schenking doen?

Als je ouders jou een bedrag schenken, kun je een duurder huis kopen. Want je hoeft dan minder te lenen bij de bank. Wil je weten hoeveel je ouders jou belastingvrij mogen schenken? Bekijk de website van de Belastingdienst. Je kunt lenen en schenken ook combineren. Maak een afspraak met een hypotheekadviseur om de mogelijkheden te bespreken.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Meer weten? Ga in gesprek met een hypotheekadviseur. Dat kan telefonisch of via videochat. Zo geregeld én gratis!

Maak een afspraak

Bereken je maximale hypotheek

Hoeveel kun je ongeveer lenen? Met onze hypotheekcalculator bereken je dat gemakkelijk zelf. En zie je direct de maandlasten die je bij je maximale hypotheek betaalt.

Start de berekening

Je kunt ook een lening afsluiten bij je ouders

Het is natuurlijk ook mogelijk om geld bij je ouders te lenen. Daardoor kun je een duurder huis kopen. Zorg ervoor dat je de afspraken goed vastlegt. Dat hoeft niet per se door een notaris. Maar het is wél verstandig om hier een financieel specialist bij te betrekken.

Image
Dozen inpakken

The bank of mom and dad

Als kind wil je graag alles ‘zelluf doen’. Maar soms is de hulp van je ouders heel welkom. Zoals bij het kopen van een huis. In deze huizenmarkt hebben starters het moeilijk. Toch is er vaak meer mogelijk dan gedacht. Joanna Hildering senior beleidsadviseur en trainer bij Aegon, vertelt.

Lees de blog