Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Je wilt je eerste huis kopen

Hypotheek starter
Particulier Hypotheek Ik wil een hypotheek voor mijn eerste huis

Wat zijn mijn mogelijkheden

Je bent nieuw op de woningmarkt. Erg spannend natuurlijk! Je eerste huis en natuurlijk ook je eerste hypotheek. Kortom, heel veel om over na te denken. En ook om belangrijke beslissingen te nemen. Wat is bijvoorbeeld de beste hypotheek voor jou? Hoeveel geld kun je lenen? En zijn er speciale regelingen waarvoor je in aanmerking zou komen?  Wil je weten wat er speelt bij het kopen van een eerste huis? Bekijk de mogelijkheden.

 

  Gratis oriëntatiegesprek

  Weten wat uw hypotheekmogelijkheden zijn? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek in met een adviseur.

  Maak een afspraak

  Een hypotheek 

  Om een huis te kopen heb je meestal een hypotheek nodig. Dit betekent dat je er geld voor leent. Net als bij een gewone lening moet je dit geld terugbetalen. Over een hypotheek betaal je ook rente. Of je betaalt rente en aflossing. Dat is afhankelijk van de hypotheekvorm. Bij de berekening van de rente kijken we: 

  • of het om vaste of variabele rente gaat
  • hoe lang de rente wordt vastgezet
  • of het om een hypotheek met of zonder zogenoemde NHG gaat
  • hoe het hypotheekbedrag zich tot de waarde van de woning verhoudt

  Tip! Een hypotheek met NHG

  Misschien heb je er wel eens van gehoord: een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Maar wat betekent dit? 

  • Als je een hypotheek afsluit met NHG, weet je zeker dat je hypotheek past bij je inkomen. Je voldoet dan namelijk aan de normen voor verantwoord lenen. 
  • NHG kan een zogenoemde restschuld voor je betalen. Dit geeft de hypotheekverstrekker zekerheid. 

  Met NHG koop je dus verantwoord en veilig je eerste huis. 

  Meer informatie over NHG

  Jouw keuze uit de hypotheekvormen

  Als starter op de woningmarkt kun je uit verschillende hypotheekvormen kiezen. Sinds 2013 zijn er nieuwe regels voor het afsluiten van een hypotheek. Hierdoor mag je alleen de hypotheekrente aftrekken als je een annuïteiten- of een lineaire hypotheek afsluit. De kenmerken van deze hypotheken bij Aegon op een rij:

  Hypotheekvormen

  Aegon Annuïteitenhypotheek
  Aegon Lineaire Hypotheek

  Hoe hoog mag uw hypotheek zijn?

  U weet nu uit welke hypotheken u voor een eerste hypotheek kunt kiezen. Maar hoe hoog mag uw hypotheek zijn? Dus: hoeveel kunt u lenen? Met onze hypotheekcalculator berekent u dat gemakkelijk zelf. En ziet u direct de maandlasten die u bij uw maximale hypotheek betaalt.

  Bereken uw maximale hypotheek

  Je hebt meer spaargeld nodig

  Vroeger kon er voor een hypotheek meer worden geleend. Nu mag je niet meer lenen dan de waarde van de woning. Of dat nu voor een eerste koophuis is, of niet. Dat betekent dat je bij het afsluiten van een hypotheek ook spaargeld nodig hebt. Bijvoorbeeld om notariskosten en overdrachtsbelasting te betalen. Neem contact op met je adviseur om te bekijken hoeveel spaargeld je nodig hebt.

  4 tips: voordelige regelingen

  1. Kom je met je eerste hypotheek geld tekort voor het huis? Sommige gemeenten bieden een regeling aan om het verschil tussen de prijs van het huis en de hypotheek te overbruggen. Zo kun je nèt dat beetje extra lenen. Lees meer over de starterslening.
  2. Er bestaat een regeling waarmee je alleen het huis koopt, niet de grond. Voor de grond betaal je elke maand een vergoeding. Misschien kun je deze kosten aftrekken van de belasting. Bespreek dit met je adviseur. Bij Aegon kun je van deze regeling profiteren als je een hypotheek met NHG hebt. Lees meer over Koop Goedkoop.
  3. Sommige woningcorporaties bieden woningen aan met een korting. Wil je deze woning weer verkopen? Dan koopt de woningcorporatie je woning weer terug. Bij Aegon kun je van deze regeling profiteren als je een hypotheek met NHG hebt. Lees meer over Koopgarant.
  4. Er zijn verschillende manieren om met hulp van uw ouders een huis te kopen. Lees meer over de hulp van ouders.

  Advies nodig?

  Advies van Aegon

  Plan nu een vrijblijvend oriëntatiegesprek in.

  Maak een afspraak met Aegon Advies

  Advies van een onafhankelijk adviseur

  Ga in gesprek met een onafhankelijk adviseur Neem contact op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

  Plan nu een gesprek in