Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Je huis verduurzamen

  • Draag bij aan duurzaamheid en een beter milieu
  • Je investeert én bespaart geld tegelijk!
  • Ga voor meer luxe en comfort

 

Bekijk het stappenplan

Duurzaam depot
Particulier Hypotheek Ik wil mijn huis verduurzamen

Duurzaamheid zit ‘m in energieverbruik. Bij de productie van een duurzaam product wordt zo min mogelijk energie gebruikt. Deze producten bestaan ook uit gezonde materialen en zijn van hoge kwaliteit. Ze vervuilen minder en gaan langer mee. En dat is beter voor het milieu. Een ander kenmerk van duurzaamheid is dat deze producten op hun beurt weer een steentje bijdragen aan energieneutraalheid. Zoals jouw (toekomstige) zonnepanelen die gemaakt worden in een fabriek die draait op zonne-energie.

Waarom zou je je huis duurzamer maken? Omdat dit je energielasten kan verlagen. En dat wil je. Plus dat je je woning een stuk comfortabeler maakt. Daarnaast doe je ook nog een goed ding voor het milieu. 

Zo financier je het

Mogelijk kun je gebruik maken van een depot. Bespreek het met je adviseur.

Vind je adviseur in Mijn Aegon

Je woning verduurzamen. Waar begin je?

Je huis energiezuiniger maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kleine aanpassingen kunnen direct besparingen opleveren. Niet alleen voor het milieu maar ook voor jezelf. Het checken van je energielabel is een goed begin. Dit label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig je woning is. Of juist niet. 

We hebben een handig stappenplan voor je uitgestippeld om je op weg te helpen:

Stap 1
Hoe zuinig is jouw huis?

Check je energielabel in Mijn Aegon.

Stap 2
Doe de verbetercheck

Weten wat je kan verbeteren? Doe de verbetercheck.

Stap 3
Wat ga je doen?

Kies welke aanpassing het beste past bij jouw situatie, wensen en je portemonnee.

Stap 4
Regel je financiën

Spaargeld of een duurzaam bouwdepot? Bekijk de financieringsopties.

Stap 5
Wat doe je eerst en waarom?

Plan op volgorde van besparing. De grootste klapper eerst en de rest in kleine stappen.

Stap 6
Verduurzamen maar!

Declareer de verbouwingskosten via je bouwdepot in Mijn Aegon of de Mijn Aegon-app.

Hoe financier ik mijn verduurzaming?

Verduurzamen is niet gratis. Dat begrijpen we. Energiebesparende maatregelen kosten al gauw een paar duizend euro. Om dat te financieren kun je spaargeld inzetten of extra lenen. We leggen je graag uit welke mogelijkheden er zijn en hoe je bijvoorbeeld een nieuwe, duurzame hypotheek aanvraagt. Maar ook wat een bouwdepot is en hoe je een bestaande hypotheek duurzaam omzet.

Bekijk jouw financieringsopties

Ik wil advies over duurzaam wonen

Onafhankelijk advies

Je krijgt onafhankelijk advies van een adviseur bij jou in de buurt. Deze vergelijkt meerdere aanbieders voor je. In de meeste gevallen is dit vrijblijvend.

Maak een afspraak

Advies van Aegon

Kies nu voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek met een hypotheekadviseur van Aegon. Dat kan telefonisch, maar natuurlijk ook via videochat.

Maak een afspraak

Waarom kiest Aegon voor verduurzaming?

Aegon vindt het belangrijk dat zijn klanten nu én in de toekomst fijn wonen. Door het nemen van energiebesparende maatregelen bijvoorbeeld. Zo zorg je dat je huis een goede investering is voor later. Want door het nemen van energiebesparende maatregelen kan de waarde van je woning stijgen. En dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor ons.

Meer weten over verduurzaming? Lees onze blogs!

Help! Wel of niet investeren in de verduurzaming van mijn huis?

Verduurzamen, je hoort het overal. En eigenlijk lijkt dat je ook wel wat, die lagere energielasten. Maar die investering… die houdt je tegen. Nergens voor nodig! Waarom niet? Lees het hier!

‘Verduurzamen? Doen! Het levert écht wat op.’

Door vooruit te denken zag Frank potentie in een gedateerde boerderij. Er moest flink wat verbouwd worden om de boel de 21ste eeuw in te krijgen. Dat bleek een uitgemeten kans om ook te verduurzamen. Een slimme keus voor later. Benieuwd naar hoe hij dat heeft aangepakt? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Je woning verduurzamen: de mogelijkheden op een rij!

Zakt de moed je elke keer weer in de schoenen als je een torenhoge energierekening op de mat krijgt? Dan wordt het tijd om te verduurzamen!