Skip to main content

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Search form

U wilt uw hypotheek oversluiten

Kies een hypotheek die beter aansluit op uw huidige wensen

Bent u niet tevreden met uw huidige hypotheek? Of wilt u een goedkoper alternatief? Misschien dat u dan kunt overstappen naar een andere hypotheekverstrekker, zoals bijvoorbeeld Aegon. Dit heet oversluiten. Door uw hypotheek over te sluiten, lost u uw huidige hypotheek af met uw nieuwe hypotheek.

Bekijk de actuele hypotheekrente.

Waar moet u op letten?

Oversluiten is niet altijd verstandig. Er komt meer bij kijken dan het vergelijken van de rente. Laat u daarom goed informeren door uw hypotheekadviseur.

  • Hoe groot is het verschil in rente?

Als de spaarrente laag is en de hypotheekrente relatief hoog, dan kan het financieel aantrekkelijk zijn om extra af te lossen. U ontvangt dan immers minder rente op uw spaarrekening, dan wat u moet betalen voor uw lening. Is de situatie andersom? Dan kan het gunstiger zijn om juist te sparen. Bespreek met uw adviseur wat gunstig is voor u.

  • Moet u omzettingskosten betalen?

Zodra uw rentevasteperiode afloopt of als u variabele rente heeft, betaalt u nooit omzettingskosten. Gaat u oversluiten tijdens uw rentevaste periode? Dan betaalt u meestal wel de omzettingskosten. Dit bedrag betaalt u aan uw huidige hypotheekverstrekker. Dit is het geval als de actuele rente lager is dan uw hypotheekrente.

Wilt u weten hoe hoog de omzettingskosten zijn? Uw huidige hypotheekverstrekker kan dit voor u berekenen. Heeft u een hypotheek bij Aegon? Lees meer over hoe wij de omzettingskosten berekenen

  • Wat bent u kwijt aan oversluitkosten?

Als u een hypotheek oversluit, dan sluit u een nieuwe hypotheek af. U betaalt dus opnieuw advies-, taxatie- en notariskosten en eventuele NHG-kosten. Wegen deze kosten en de eventuele omzettingskosten op tegen uw rentevoordeel?

  • Behoud u uw hypotheekrenteaftrek?

Sinds 2013 behoudt u bij het oversluiten van uw hypotheek niet altijd uw (volledige) hypotheekrenteaftrek. Vraag ernaar bij uw adviseur.

  • Heeft of houdt u recht op Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

Is uw totale hypotheeksom maximaal € 245.000,-? Dan kunt u uw bestaande hypotheek ook oversluiten naar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarmee krijgt u de laagste hypotheekrente en loopt u zelf ook minder risico. Maar let op: bij oversluiten gelden andere regels dan bij het kopen van een huis. Daarom is het handig om uw plan met een adviseur te bespreken.

Producten

Aegon biedt de volgende hypotheekvormen:

Aegon Annuïteitenhypotheek
U lost in het begin weinig af en later steeds meer. Daarnaast betaalt u rente. Uw maandlasten blijven gelijk tijdens de rentevaste periode.
Aegon Lineaire Hypotheek
U lost elke maand een vast bedrag van uw lening af. Daarnaast betaalt u rente. Uw maandlasten dalen tijdens de rentevaste periode.
Aegon Spaarhypotheek
U spaart om uw hele lening terug te betalen. Over het bedrag dat u spaart krijgt u rente. Als u overlijdt, krijgen uw nabestaanden het verzekerde bedrag en lossen daarmee de hypotheek (deels) af.
Aegon Bankspaarhypotheek
U spaart om uw hele lening terug te betalen. Over het bedrag dat u spaart krijgt u rente.
Aegon Aflossingsvrije hypotheek
U betaalt elke maand alleen rente. Op de einddatum moet u de lening zelf in één keer aflossen.

Welke hypotheek past het beste bij u?

Wilt u advies over welke hypotheek het beste bij u past? U kunt kiezen voor advies van een Aegon adviseur of een onafhankelijk adviseur. Lees meer over de adviesmogelijkheden of vraag direct een adviesgesprek aan.

Vraag een adviesgesprek aan

Heeft u nog geen adviseur? Vind een adviseur bij u in de buurt.

Handig: een kosteloos Aandacht voor je nieuwe huis-gesprek

Met een gerust hart uw huis kopen? Vraag een kosteloos Aandacht voor je nieuwe huis-gesprek aan. In een telefoongesprek van 30 minuten met een adviseur krijgt u antwoord op al uw vragen over het kopen van een nieuw huis.

Vraag een gratis Aandacht-gesprek aan

Chat met een medewerker

U kunt direct chatten met één van onze medewerkers.

Bel met een medewerker

Onze medewerkers helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen.