Onze hypotheekoplossingen voor speciale klantsituaties

Elke klantsituatie is anders. We vinden het belangrijk dat iedere Aegon-hypotheek verantwoord is. Zo kunnen onze klanten nu en in de toekomst zorgeloos in hun huis wonen. Bij sommige klanten hebben wij extra informatie nodig om te kijken of we een passende hypotheek kunnen aanbieden. Je adviseur helpt je bij het maken van de juiste keuze. Wat we voor deze speciale klantsituaties te bieden hebben, lees je hieronder in het kort.

Image
Vader en dochter in de huiskamer

Voor senioren zijn er twee hypotheekoplossingen

Senioren met tijdelijk minder inkomen 

Is er een tijdelijk tekort in inkomen doordat één van de jullie een latere AOW-leeftijd heeft? Dan kan het zijn dat de hypotheek hierdoor nu niet past met de reguliere acceptatienormen, maar over een aantal jaren wel. Er is dan vaak een hypotheekoplossing mogelijk voor die periode met het tijdelijk tekort in inkomen.  

Senioren die een goedkopere woning kopen bij (naderend) pensioen 

Wil je een goedkopere woning kopen? En lukt de financiering niet omdat je (naderend) pensioeninkomen te laag is? Met onze verhuisoplossing voor senioren lukt het vaak wel als je kunt aantonen dat je woonlasten dalen en dus betaalbaar voor je blijven. 

Al een Aegon-hypotheek? Dan bieden we onderstaande mogelijkheden 

In de woning blijven na overlijden partner 

Bij een overlijden komt veel kijken. Zaken waar je misschien liever niet aan denkt, maar wel goed wilt regelen. Heb je samen met je partner een woning met een Aegon-hypotheek en komt hij of zij te overlijden? Dan wil je mogelijk in de woning blijven wonen. Dan kijken we samen met je adviseur welke oplossing mogelijk is. 

In de woning blijven na een relatiebreuk 

Heb je een bestaande Aegon-hypotheek en wil één van jullie graag in de huidige woning blijven wonen? Dan bekijken we of dat mogelijk is. Je adviseur kan je een volledig beeld over de financiële situatie geven en adviseren over de mogelijkheden. Wil je meer weten? Hier lees je meer over mijn hypotheek bij een echtscheiding. Meer lezen over de gevolgen van jullie financiële afspraken? Dat kan in onze financiële vooruitblik bij scheiden.  

Het aflossen van je Aegon aflossingsvrije hypotheek  

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheek waar je alleen rente voor betaalt en geen aflossing. Zo’n hypotheek los je aan het einde van de looptijd af met spaargeld, door verkoop van je woning of door het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Kun je de aflossingsvrije hypotheek niet op de einddatum terugbetalen en wil je in de woning blijven wonen? Dan kijkt je adviseur graag samen met jou naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een nieuwe Aegon-hypotheek zodat je je aflossingsvrije hypotheek kunt aflossen. 

Image
Op je mobiel

Bespreek de mogelijkheden met een adviseur

Voor deze hypotheekoplossingen heb je een expert nodig. Je adviseur weet niet alleen alles over jouw hypotheekzaken, hij of zij kan je ook helpen met het aanvragen of aanpassen van je hypotheek. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. De kosten die je betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten.

Nog geen hypotheek bij ons? Vind een adviseur Je adviseur in Mijn Aegon
Usabilla Feedback