Overbruggingslening

Je hebt je volgende huis gevonden. Het heeft alles wat je zoekt, maar je oude woning is nog niet verkocht. Of hij is wel al verkocht, maar je moet nog even wachten op de officiële overdracht. Daardoor kun je de overwaarde van je oude woning nog niet benutten om de nieuwe woning te kopen. Wat nu?

Vind je adviseur in Mijn Aegon Bekijk de adviesmogelijkheden
Image
Moeder en zoon in de deuropening

Hoe werkt een overbruggingslening?

Is de actuele waarde van je oude woning hoger dan je hypotheek? Dan heb je overwaarde. Met een overbruggingslening kun je deze overwaarde gebruiken om een nieuw huis te kopen. Ook als je oude huis nog te koop staat. Simpel gezegd, schieten wij de overwaarde aan je voor.

Een overbruggingslening:

  • is een tijdelijke, aflossingsvrije hypotheek. Je betaalt tijdens de looptijd alleen rente.
  • is een lening bovenop je hypotheek. Deze lening los je af, zodra je je oude huis hebt verkocht.
  • sluit je voor maximaal 2 jaar af.
  • kun je alleen bij ons afsluiten als je je hypotheek voor je nieuwe huis ook bij Aegon afsluit.

Je betaalt meer kosten bij een overbruggingslening

De overbruggingslening heeft zijn eigen rentetarief. Deze rente kan hoger zijn dan die van een gewone hypotheek. Dat komt omdat Aegon meer risico loopt. Het kan namelijk lang duren voordat je je oude huis verkoopt. En je oude huis kan minder opleveren dan verwacht.

Het is belangrijk dat je je bewust bent van het feit dat je tijdelijk twee hypotheken hebt: de lening van je nieuwe woning inclusief de overbruggingslening, en de lening van je oude woning. Dat betekent dat je maandlasten tijdelijk hoger worden. Bij een nieuwe hypotheekaanvraag vraagt Aegon of je kan aantonen dat je deze "dubbele lasten" kunt dragen. Daarnaast betaal je voor het afsluiten van een overbruggingslening bijvoorbeeld ook advieskosten, taxatiekosten en notariskosten.

Image
Hypotheekadvies

Laat je adviseren over de beste keuze

Een wijziging op je hypotheek kan gevolgen hebben voor je financiële situatie. Het is verstandig om je te laten adviseren en goed te kijken naar de voor- en nadelen. De kosten die je betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten. 

    Bekijk de adviesmogelijkheden Vind je adviseur in Mijn Aegon