Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Overbruggingslening

Particulier Hypotheek Overbruggingslening

U heeft uw volgende huis gevonden. Het heeft alles wat u zoekt, maar uw oude woning is nog niet verkocht. Of hij is wel al verkocht, maar u moet nog even wachten op de officiële overdracht. Daardoor kunt u de overwaarde van uw oude woning nog niet benutten om de nieuwe woning te kopen. Wat nu?

Met een overbruggingslening kunt u extra geld lenen

Is de actuele waarde van uw oude woning hoger dan uw hypotheek? Dan heeft u overwaarde. Met een overbruggingslening kunt u deze overwaarde gebruiken om een nieuw huis te kopen. Ook als uw oude huis nog te koop staat. Simpel gezegd, schieten wij de overwaarde aan u voor.

Een overbruggingslening:

  • is een tijdelijke, aflossingsvrije hypotheek. U betaalt tijdens de looptijd alleen rente.
  • is een lening bovenop uw hypotheek. Deze lening lost u af, zodra u uw oude huis heeft verkocht.
  • sluit u voor maximaal 2 jaar af.
  • kunt u alleen bij ons afsluiten als u uw hypotheek voor uw nieuwe huis ook bij Aegon afsluit.

U betaalt meer kosten bij een overbruggingslening

De overbruggingslening heeft zijn eigen rentetarief. Deze rente kan hoger zijn dan die van een gewone hypotheek. Dat komt omdat Aegon meer risico loopt. Het kan namelijk lang duren voordat u uw oude huis verkoopt. En uw oude huis kan minder opleveren dan verwacht.

Het is belangrijk dat u zich bewust bent van het feit dat u tijdelijk twee hypotheken heeft: de lening van uw nieuwe woning inclusief de overbruggingslening, en de lening van uw oude woning. Dat betekent dat uw maandlasten tijdelijk hoger worden. Daarnaast betaalt u voor het afsluiten van een overbruggingslening bijvoorbeeld ook advieskosten, taxatiekosten en notariskosten.

Goed advies is belangrijk

Een wijziging op uw hypotheek kan gevolgen hebben voor uw financiële situatie. De hypotheekadviseur brengt uw situatie in kaart en adviseert wat voor u de beste oplossing is. De kosten die u betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten.

Bekijk de adviesmogelijkheden