Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Uw aflossingsvrije hypotheek bij Aegon

Particulier Hypotheek Uw aflossingsvrije hypotheek bij Aegon

Weten wat u straks met uw aflossingsvrije hypotheek gaat doen, voelt goed!

U heeft bij Aegon een aflossingsvrije hypotheek. Dan lost u gedurende de looptijd niks af. Maar weet u al hoe u straks gaat aflossen, aan het einde van de looptijd? Het is heel verstandig te weten wat u later met uw hypotheek gaat doen. Want stel:

  • u gaat met pensioen. Dan wordt uw inkomen meestal lager;
  • de aftrek van uw hypotheekrente vervalt. Dan heeft u hogere maandlasten;
  • u wilt uw huis niet verkopen. Dan moet u na de looptijd uw hypotheek vernieuwen. En worden uw inkomen en de waarde van uw woning opnieuw getoetst, aan de inmiddels strengere regels. Daar heeft een mogelijke overwaarde helemaal geen invloed op.   

Dat klinkt misschien eng. Maar dat is het niet. U bent er namelijk zelf bij. Als u nú uw situatie checkt en met uw adviseur overlegt, weet u hoe u uw hypotheeklasten kunt blijven betalen. Zo maakt uw aflossingsvrije hypotheek u straks nog steeds blij. Aflossingsblij noemen we dat. En dat voelt goed!

De einddatum van uw hypotheek is nog ver weg

Waarom nu iets doen? Dat leggen we hieronder uit.

Kunt u uw hypotheek aflossen met de overwaarde van uw huis?

Het antwoord verbaast u misschien…

Kom in actie; check uw situatie

Kees Oosterlee, adviseur hypotheken bij Aegon, vertelt.

“Ik weet niet wat ik heb en wanneer er wat gebeurt…”. Dat hoor ik best vaak van klanten met een aflossingsvrije hypotheek. Uit onwetendheid of verwarring.

Natuurlijk weet ik dat wel. En kan ik geruststellen. Vertellen waar de klant over moet nadenken of op moet letten. Of samen met de klant de financiële situatie helder maken. Zodat men een verstandig besluit kan nemen. Soms is er trouwens helemaal geen aanpassing nodig. Blijkt dat de klant ook na het aflopen van de aflossingsvrije hypotheek gewoon goed zit.

Raak dus vooral niet in paniek. Dat is nergens voor nodig. Maar kom wel in actie: check uw situatie, samen met een adviseur.”

Aflossingsblij worden? Zorg dat u inzicht heeft

Om aflossingsblij te worden, moet u weten wat u later met uw hypotheek gaat doen. Dat betekent: inzicht krijgen in uw situatie. Dat klinkt lastiger dan het is.

  • Kunt u dat zelf? Als u dat wenst, onderstaand stappenplan helpt u hierbij.
  • Heeft u meer hulp nodig? Heel begrijpelijk. Uw hypotheekadviseur kent alle regels en helpt u graag. Maak daar gebruik van!

Zo krijgt u inzicht, het stappenplan

  1. Stel vast welke hypotheekvorm(en) u heeft. Deze informatie vindt u in Mijn Aegon. Blijft er geen schuld over op de einddatum? Dan hoeft u geen actie te ondernemen! Weet u het niet zeker? Volg dan onderstaande stappenplan en bekijk hoe u ervoor staat. 
  2. Stel de einddatum van uw hypotheek vast.
  3. Bepaal welk bedrag u op de einddatum moet terugbetalen.
  4. Stel vast of u dit bedrag op de einddatum kunt terugbetalen. Bijvoorbeeld met de opbrengst uit een verzekering of met spaargeld.
  5. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? U kunt zelf bekijken welke voor u het meest passend is.

“Ik kan wel zeggen dat ik me aflossingsblij voel”

Gerrit heeft een aflossingsvrije hypotheek. “Ik wist niet dat je aan het einde van de looptijd opnieuw wordt beoordeeld. En dat je dan misschien op basis van een lager inkomen minder kunt lenen. Wij hebben gespaard en een beetje belegd. Het voelt als een opluchting te weten dat er daardoor straks niets aan de hand is”.

Lees meer over de situatie van Gerrit                         

Uw hypotheek en adviseursgegevens in Mijn Aegon

Mijn Aegon is een beveiligde omgeving waarin u uw Aegon hypotheek bekijkt en ziet hoe deze is opgebouwd. Ook vindt u in Mijn Aegon de contactgegevens van uw adviseur.

Contact met een Aegon-adviseur

Plan nu een vrijblijvend oriëntatiegesprek met Aegon Advies in.