Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Particulier Hypotheek u wilt uw verbouwen

u wilt uw verbouwen

4 manieren om uw verbouwing te financieren

Uw woonwensen zijn veranderd, maar u wilt liever niet verhuizen. Of heeft u een mooi huis gezien, maar moet er nog wel iets aan gebeuren. Dat zijn goede redenen om over een verbouwing na te denken. Een huis verbouwen kost natuurlijk veel geld. Gelukkig kunt u uw verbouwing op verschillende manieren financieren:

1. Gebruik uw spaargeld om uw huis te verbouwen

U kunt een deel van uw spaargeld gebruiken om uw huis te verbouwen. Zeker als het om een kleine verbouwing gaat. Maar bespreek altijd met uw adviseur of dit slim is. Want misschien past een van de andere oplossingen beter bij uw situatie.

2. Financier de verbouwing met een tweede hypotheek

Als u uw huis wilt verbouwen, kunt u in sommige gevallen een tweede hypotheek afsluiten. Dat is een extra lening voor uw huis. Om een tweede hypotheek af te sluiten moet u langs de notaris. Bij Aegon kunt u alleen een tweede hypotheek afsluiten als uw eerste hypotheek ook via ons loopt. Bent u geïnteresseerd in een tweede hypotheek? Neem dan altijd contact op met uw adviseur.

Gloeilampje

Tip! U komt voor uw verbouwingskosten misschien (alsnog) in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Uw adviseur kan u hier meer over vertellen.

 

3. Sluit uw hypotheek over om uw huis te kunnen verbouwen

Elke hypotheekverstrekker heeft andere tarieven voor de financiering van een verbouwing. Zijn de tarieven van uw huidige hypotheekverstrekker niet gunstig voor u? Misschien is de verbouwing dan een goed moment om een goedkopere hypotheek te zoeken. U kunt uw hypotheek dan oversluiten. Met een nieuwe hypotheek lost u uw oude hypotheek af. Lees meer over uw hypotheek oversluiten naar Aegon.

4. Nieuw huis? Financier de verbouwing mee in uw hypotheek

In sommige gevallen kunt u de verbouwing direct meefinancieren bij de aankoop van uw nieuwe huis. Een taxateur beoordeelt dan hoeveel uw woning waard is ná de verbouwing. Deze waarde neemt de taxateur op in een taxatierapport. Onder andere op basis van dit taxatierapport bepaalt de bank of u de verbouwing mag meefinancieren. Let op! U kunt uw verbouwing alleen meefinancieren als de verbouwing tot waardevermeerdering van uw huis leidt.

 

Bekijk uw bouwdepot in Mijn Aegon

De kosten voor uw verbouwing betaalt u uit een bouwdepot. Dat is een rekening die speciaal is bedoeld voor deze verbouwkosten. U dient uw rekening heel eenvoudig in via de Mijn Aegon-app. Als u geld aan derden wilt laten overmaken gebruik dan het online formulier binnen de Mijn Aegon app. In de app vindt u het bedrag dat is gereserveerd voor uw bouwdepot. 

Lees meer

Een hypotheekadviseur helpt u graag verder

Maak altijd een afspraak met een hypotheekadviseur als u uw huis wilt verbouwen. Samen bekijkt u hoe u uw verbouwing kunt financieren: hoeveel kunt u lenen? En kunt u de hogere maandlasten wel dragen? Ook weet een adviseur precies wat de voor- en nadelen zijn van het aanpassen van uw hypotheek.
 

Bekijk

Financiering

Wie extra financiering wil regelen voor een verbouwing, kan het beste eerst een afspraak maken met een hypotheekadviseur. Samen onderzoekt u hoeveel u kunt lenen en of u de hogere maandlasten kunt dragen. 

Uw huidige lening verhogen

Veel mensen hebben in hun hypotheekakte een hoger hypotheekbedrag staan dan dat zij daadwerkelijk hebben geleend. Is dat bij u ook het geval? Dan kunt u uw lening bij uw geldverstrekker verhogen, zonder dat u daarvoor naar de notaris hoeft. Dit kan ook wanneer u al een flink deel van uw huidige lening heeft afgelost. 

Een tweede hypotheek

Bij Aegon kunt u alleen een tweede hypotheek  afsluiten als uw eerste hypotheek ook bij ons loopt. U moet dan wel naar de notaris. 

Uw hypotheek oversluiten naar Aegon

Heeft uw huidige geldverstrekker minder gunstige tarieven voor de financiering van uw verbouwing dan Aegon? Dan kan uw verbouwing ook een goed moment zijn om op zoek te gaan naar een goedkopere hypotheek. U kunt dan uw hypotheek oversluiten naar Aegon. U sluit dan een nieuwe hypotheek bij Aegon en lost daarmee uw oude hypotheek af.

Bouwdepot

Een bouwdepot is een rekening speciaal voor de (ver)bouwkosten voor uw woning. Heeft u een bouwdepot bij Aegon? En krijgt u een factuur voor de plaatsing van uw nieuwe keuken? Dan stuurt u die naar ons. Wij betalen dan de kosten uit uw bouwdepot. En koopt u in de bouwmarkt tegels voor uw nieuwe badkamer? Dan stuurt u ons de bon. Wij betalen u het geld terug uit uw depot. Declareren, noemen we dat. Elke keer dat u geld opneemt, ziet u in Mijn Aegon of in de Mijn Aegon app hoeveel geld er nog in uw bouwdepot zit. Wel zo gemakkelijk!