Skip to main content

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Search form

U wilt verbouwen en uw hypotheek regelen

Wat komt daarbij kijken?

Voor het financieren van een verbouwing met een hypotheek heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt uw huidige hypotheek verhogen of u kunt een tweede hypotheek nemen.

Financiering

Wie extra financiering wil regelen voor een verbouwing, kan het beste eerst een afspraak maken met een hypotheekadviseur. Samen onderzoekt u hoeveel u kunt lenen en of u de hogere maandlasten kunt dragen. 

Uw huidige lening verhogen

Veel mensen hebben in hun hypotheekakte een hoger hypotheekbedrag staan dan dat zij daadwerkelijk hebben geleend. Is dat bij u ook het geval? Dan kunt u uw lening bij uw geldverstrekker verhogen, zonder dat u daarvoor naar de notaris hoeft. Dit kan ook wanneer u al een flink deel van uw huidige lening heeft afgelost. 

Een tweede hypotheek

Bij Aegon kunt u alleen een tweede hypotheek  afsluiten als uw eerste hypotheek ook bij ons loopt. U moet dan wel naar de notaris. 

Uw hypotheek oversluiten naar Aegon

Heeft uw huidige geldverstrekker minder gunstige tarieven voor de financiering van uw verbouwing dan Aegon? Dan kan uw verbouwing ook een goed moment zijn om op zoek te gaan naar een goedkopere hypotheek. U kunt dan uw hypotheek oversluiten naar Aegon. U sluit dan een nieuwe hypotheek bij Aegon en lost daarmee uw oude hypotheek af. 

Bouwdepot

Een bouwdepot is een rekening speciaal voor de (ver)bouwkosten voor uw woning. Heeft u een bouwdepot bij Aegon? En krijgt u een factuur voor de plaatsing van uw nieuwe keuken? Dan stuurt u die naar ons. Wij betalen dan de kosten uit uw bouwdepot. En koopt u in de bouwmarkt tegels voor uw nieuwe badkamer? Dan stuurt u ons de bon. Wij betalen u het geld terug uit uw depot. Declareren, noemen we dat. Elke keer dat u geld opneemt, ziet u in Mijn Aegon of in de Mijn Aegon app hoeveel geld er nog in uw bouwdepot zit. Wel zo gemakkelijk!

Waar moet u op letten?

subhome header placeholder

Wilt u uw verbouwing betalen door uw lening te verhogen, een tweede hypotheek af te sluiten of door uw huidige hypotheek over te sluiten? Dan is er een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden. Overleg dit met uw hypotheekadviseur.

  • Wordt uw woning energiezuiniger?

Als u zorgt dat uw huis na de verbouwing energiezuiniger is, kunt u mogelijk meer lenen. Vraag ernaar bij uw hypotheekadviseur.

  • Nationale hypotheekgarantie 

Als uw totale lening (inclusief kosten) niet hoger wordt dan €245.000 en als u maximaal de helft van de waarde van de woning aflossingsvrij financiert, kunt u wellicht (alsnog) in aanmerking komen voor Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Bij een hypotheek met een NHG krijgt u het laagst mogelijke rentepercentage aangeboden. 

 

Laat u adviseren over de beste keuze

Goed advies is belangrijk. Beslissingen over wijzigingen in uw hypotheek zijn meestal voor een langere periode. U kunt op aegon.nl lezen wat de voor- en nadelen van aanpassingen in uw hypotheek zijn. Wilt u weten wie u het beste kan voorlichten over de gewenste wijziging, kijk bij de bespreekmogelijkheden.

Bekijk nu de bespreekmogelijkheden

 

Meer weten?

Heeft u een Aegon hypotheek en wilt u meer weten over uw persoonlijke situatie? Log dan in op MijnAegon.nl

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag.

Chat met een medewerker

U kunt direct chatten met één van onze medewerkers.

Bel met een medewerker

Onze medewerkers helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen.