Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Je hypotheek verhogen

Particulier Hypotheek Verhoog je hypotheek

Je wilt misschien je huis verbouwen of verduurzamen. In je hoofd ben je al bezig met het opnieuw indelen van je kamers, het inrichten van je keuken of aan het genieten van die nieuwe dakkapel. Ineens ben je overtuigd en wil je ervoor gaan. Je kunt misschien wel je hypotheek verhogen om je verbouwing te financieren. Maar hoe werkt dat? Hoeveel kan je lenen en waar mag je het voor gebruiken? 

Ik wil geld lenen om mijn huis te verbouwen of verduurzamen

Hoeveel geld je kan lenen is afhankelijk van de marktwaarde van je woning, de hoogte van de hypotheek en je inkomen. Je kan jouw hypotheek verhogen als je wilt verbouwen. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden:

  • De minimale verhoging is € 5.000,-.
  • Bij een verhoging gelden dezelfde acceptatieregels als voor een nieuwe lening.
  • Bij de beoordeling kijken we naar de bestaande en de nieuwe lening.
  • Een onderhandse verhoging op een lening met NHG is alleen mogelijk als deze ook met NHG wordt afgesloten
  • Bij een verhoging onder NHG lever je een nieuw taxatierapport aan.
  • De verhoging moet passen op basis van je inkomen en de marktwaarde (na verbouw) van je woning
  • Het is niet mogelijk een tweede hypotheek bij ons af te sluiten als de eerste bij een andere geldverstrekker is afgesloten.
Download de Saleskit voor het MKB Verzuimplan

Moet ik langs de notaris?

Het ligt aan jouw situatie of je langs de notaris moet. Heb je je hypotheek hoger ingeschreven dan het bedrag dat je van ons hebt geleend? Of heb je een deel van je hypotheek afgelost? Dan heb je mogelijk ruimte om je hypotheek onderhands te verhogen. Dit betekent dat je niet naar de notaris hoeft. Het bedrag waarmee je de hypotheek wilt verhogen mag in dit geval niet hoger zijn dan de ruimte die je hebt in de hypotheek.

Neem contact op met een adviseur

Je hypotheek veranderen kan financiële gevolgen hebben. Wil je weten wat dit voor jou betekent? Neem dan een hypotheekadviseur in de arm. Zo maak je bewuste keuzes voor je financiële toekomst. Goed om te weten: aan zowel een taxatie als het werk van een notaris of hypotheekadviseur kunnen kosten verbonden zijn. Bespreek dit van tevoren

Regel het met een Aegon-adviseur

Maak je aanvraag in orde met telefonisch advies van de specialist. Onze Aegon-hypotheekadviseurs staat voor je klaar. Liever videochatten? Dat kan natuurlijk ook!

Neem contact op met Aegon

Regel het met je eigen adviseur

Wist je dat je een vaste hypotheekadviseur hebt? Deze helpt je graag met vragen en advies. De contactgegevens voor jouw persoonlijke adviseur vind je in Mijn Aegon.

Vind je adviseur in Mijn Aegon