Je bouwdepot wijzigen of beëindigen

Het kan gebeuren dat de aanpassingen aan je huis goedkoper uitvielen. Wil je het bedrag dat je overhoudt gebruiken voor andere aanpassingen? Hieronder lees je de verschillende mogelijkheden om je depot te wijzigen of stop te zetten.

Geef veranderde bouwplannen vooraf door

Bij het aanvragen van je hypotheek heb je aan ons doorgegeven welke kosten je verwacht te maken. Vallen de kosten lager uit en wil je het resterende bedrag voor andere verbeteringen aan je huis gebruiken? Of veranderen de eerder gemelde bouwplannen? Laat dit dan vooraf aan ons weten. Dit doe je door ons een nieuwe verbouwingsspecificatie toe te sturen via Mijn Aegon. Na ontvangst van je verzoek laten we je weten of de bouwplannen goedgekeurd zijn.

Je bouwdepot verhogen

Wil je het depot tijdens het (ver)bouwen van je woning verhogen? Bijvoorbeeld omdat de plannen iets zijn veranderd of omdat er bijkomende kosten zijn ontstaan? Neem dan contact op met je adviseur. Het verhogen van een bouwdepot en daarmee je hypotheek is in bepaalde gevallen mogelijk. 

Vind je adviseur in Mijn Aegon
Eerder klaar met verbouwen

Wil je je depot voor het einde van de looptijd stopzetten? Geef het door via Mijn Aegon. In het veld 'omschrijving' geef je aan dat je klaar bent met (ver)bouwen. Heb je nog een restantbedrag in je bouwdepot, dan lossen we dit bedrag automatisch af op je totale hypotheek. Wil je het restantbedrag gebruiken voor een andere verbouwing? Geef het aan in het veld 'Heeft u nog een vraag of opmerking?'.

 

Geef het door via Mijn Aegon

Je bouwdepot beëindigen

Zodra je depot leeg is, beëindigen wij deze automatisch. De maximale looptijd van een bouw- of energiedepot is twee jaar. Heb je je depot niet opgemaakt binnen deze twee jaar? Dan lossen wij dit bedrag automatisch af op je totale hypotheek. 

Image
Man in de bouwmarkt

Je bouwdepot bij nieuwbouw verlengen

Je hebt de mogelijkheid om de looptijd van je depot te verlengen met maximaal 12 maanden. Je ontvangt geen vergoeding over de verlengde looptijd. Wil je dit? Geef het aan ons door via Mijn Aegon. Dit kan alleen als je nu een lopend bouwdepot hebt.

Naar Mijn Aegon