Kindje op komst: beschermen wat je lief is

Wanneer je gezinssituatie wijzigt, moet je je kindje laten bijschrijven. Doe je dit niet, dan is je kleine spruit niet verzekerd. Het is verstandig om ook je verzekeringen en de dekkingen na te lopen. Zo weet je zeker dat je kindje ook meeverzekerd is en je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Kinderen kun je bijna altijd meeverzekeren op de verzekering die je zelf al hebt.

Welke verzekeringen heb je nodig?

Nu je kleine hummeltje er is, moet je hem of haar laten bijschrijven op de polis van je zorgverzekering. Doe je dit niet, dan is je kindje niet verzekerd.

Goed om te weten: een kind is gratis meeverzekerd tot 18 jaar. Je betaalt dus geen extra poliskosten totdat je kind 18 jaar wordt. Op Independer vind je voor elke zorgverzekeraar een handig stappenplan om je kindje te laten bijschrijven.

(Aegon biedt geen zorgverzekeringen aan.)

Is de babykamer af? Vergeet dan niet om je inboedelverzekering aan te passen en het verzekerde bedrag te verhogen.

Heb je het huis verbouwd, zodat deze aan de wensen en eisen voldoet voor de kleine? Dan moet je ook je opstalverzekering verhogen.

Een ongelukje zit in een klein hoekje

Kleine handjes die net de bril van opa of oma iets te hard vastpakken. Een mooie tekening op het behang van de buren. Het is verstandig om hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Heb je al een aansprakelijkheidsverzekering, vergeet dan niet om de dekking aan te passen naar een zogenaamde gezinsdekking.

Heb je een doorlopende reisverzekering? Vergeet dan niet om de dekking na te lopen.

Waarschijnlijk wil je eerder naar een ziekenhuis bij een gemene insectenbeet. En misschien doe je minder snel gevaarlijke sporten.

Ben je ondernemer of zzp’er?

Dan is het goed om na te denken wat er gebeurt als je niet kunt werken door een ongeluk of ziekte. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van inkomen.

De vervelendste verzekeringen om bij stil te staan. Toch is het belangrijk om ook hierover na te denken.

Ongevallenverzekering

Wanneer je een ernstig ongeluk krijgt, heeft dit vaak ook gevolgen voor je financiële situatie. Met een ongevallenverzekering krijg je bij blijvende invaliditeit een eenmalige uitkering. Je kunt hiermee een deel van de extra kosten die de blijvende invaliditeit met zich meebrengt opvangen. Als je door het ongeluk overlijdt, krijgen de nabestaanden een uitkering. Je kiest zelf het bedrag dat je wilt verzekeren.

Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering wordt er een gegarandeerd bedrag uitgekeerd als je er niet meer bent. Zo kan je gezin gewoon in hetzelfde huis blijven wonen. Je kiest zelf het bedrag dat je wilt verzekeren. Dat bedrag wordt bij overlijden in één keer uitgekeerd. Een overlijdensrisicoverzekering sluit je al af voor een paar euro per maand. (Aegon biedt per 1 maart 2020 geen overlijdensrisicoverzekering meer aan.)

Let op: een uitvaartverzekering is niet hetzelfde als een overlijdensrisicoverzekering.

Image
Aegon 5 vragen over je inboedelverzekering

Aegon verzekering aanpassen?

Heb je al een Aegon verzekering? Dan kun je deze gemakkelijk aanpassen in Mijn Aegon.

Mijn verzekering aanpassen