Een klacht melden

We doen ons uiterste best om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar soms komt het toch voor dat wij een fout maken. Waar jij last van kunt hebben. Vervelend natuurlijk. Laat het ons vooral weten! Dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

Image
Klacht melden bij Aegon

Zo dien je een klacht in

Vertel het ons het liefst zo snel mogelijk als je niet tevreden bent. Direct als het kan, en anders zeker binnen 12 maanden nadat het probleem plaatsvond.

Houd het volgende bij de hand

Dien je een klacht bij ons in? Dan is het handig het volgende bij de hand te hebben:

 • Je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer.
 • Je Aegon-rekeningnummer, polisnummer, hypotheeknummer of deelnemernummer.
 • Je kunt via het online klachtenformulier ook documenten toevoegen als dat nodig is.
Image
Man en vrouw praten over klacht

Een klacht indienen

We staan voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:30 uur. Of bel onze klantenservice via 088 344 1234.

Meld je klacht

Je klacht ingediend en dan?

 • 1
  We informeren je binnen 10 werkdagen

  De inhoudelijke reactie ontvang je binnen 10 werkdagen. Lukt het ons niet om op tijd een reactie te geven? Dan laten we je weten waarom het langer duurt en wanneer je wel een inhoudelijke reactie kunt verwachten. Heb je vragen naar aanleiding van de e-mail of brief? Dan kun je terecht bij de klachtenbehandelaar. Je vindt het telefoonnummer en e-mailadres van je contactpersoon in de e-mail of brief.

 • 2
  Je ontvangt een eerste bevestiging

  Je hebt je klacht ingediend. Daarna ontvang je binnen 24 uur per e-mail een bevestiging met de gegevens van je klacht.

 • 3
  Soms nemen we contact met je op voor extra informatie

  We nemen contact op als we extra informatie van je nodig hebben.

 • 4
  We beoordelen je klacht

  We gaan er altijd vanuit dat we er samen uitkomen en dat we je een passende oplossing kunnen bieden. Wijzen wij je klacht af? Dan kijkt altijd een tweede behandelaar mee. Zo blijven wij zo objectief mogelijk.

Privacy bij het behandelen van je klacht

Twijfel je aan de manier waarop wij met jouw persoonsgegevens omgaan tijdens de behandeling van je klacht? Vraag dan via een privacyverzoek om je klachtendossier in te zien. Daar heb je recht op.

Ben je niet tevreden met de uitkomst van je klacht?

Je kunt ons standpunt voorleggen aan een onafhankelijke instantie Dit kan nadat onze interne klachtenprocedure volledig is doorlopen. We laten je altijd weten wanneer je de interne klachtenprocedure hebt doorlopen.

Hierna kan je je klacht voorleggen aan een onafhankelijk instantie. Zie daarvoor hieronder in de kaders voor meer informatie over de onafhankelijke instanties.

Image
Een goed gesprek over geld

Klachteninstituut (KIFID)

Je kunt je klacht binnen drie maanden na ons besluit voorleggen aan het KIFID. Je kunt bij het KIFID terecht met je klacht over een financieel product of financiële dienst, bijvoorbeeld een verzekering, hypotheek of zakelijk krediet. Het KIFID neemt klachten in behandeling van consumenten, zzp’ers en klein zakelijke ondernemers.

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening
Postbus 93257
2509 AG Den Haag
070 333 89 99

www.kifid.nl
Image
zrgen voor elkaar

Ombudsman Pensioenen

De Ombudsman Pensioenen is er voor klachten over de uitvoering van een pensioenreglement van een pensioenfonds of verzekeraar. Ombudsman Pensioenen neemt geen klachten in behandeling van bedrijven.

Ombudsman Pensioenen
Postbus 93560
2509 AN Den Haag
070 349 96 20

www.ombudsmanpensioenen.nl

Tuchtraad Financiële Dienstverlening

Deze tuchtraad beoordeelt het gedrag van verzekeraars en is onafhankelijk. Je kunt als klant zelf geen klacht indienen bij de tuchtraad. Dat kan alleen via het Kifid of de Ombudsman Pensioenen. Van iedere ingediende klacht beoordelen zij of de tuchtraad moet worden ingeschakeld.

Meer informatie over de tuchtraad vind je op de website vanatotzekerheid en de website van de tuchtraad.

Rechter

Wil je je klacht niet bij het KIFID of Ombudsman Pensioenen neerleggen. Dan kun je deze voorleggen aan de bevoegde rechter. Voor bedrijven is dit de enige optie.

Klachtenrapportage

Wij maken elk jaar een overzicht van het aantal klachten dat wij binnenkrijgen en behandelen. Wil je meer weten hierover?

Bekijk onze klachtenrapportage