Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Extra bescherming bij inloggen in Mijn Aegon

Particulier Klantenservice Mijn Aegon Extra bescherming bij inloggen in Mijn Aegon

Wij ontwikkelen al onze producten en diensten met een scherp oog voor jouw veiligheid en privacy. Zo ook onze digitale omgeving.

Jouw persoonlijke gegevens veilig achter slot en grendel

Mijn Aegon is jouw beveiligde, digitale omgeving. Welk product je ook bij ons hebt: veel gegevens vind je terug in Mijn Aegon. Denk aan je bankrekeningnummer of je adresgegevens. Deze gegevens beschermen we natuurlijk zo goed mogelijk. Als extra bescherming kun je nu inloggen op Mijn Aegon met een extra controlestap via sms. Deze stap heet ‘two factor authentication’. Afgekort 2FA.

Wat is 2FA?

Meerdere bedrijven of instanties maken al gebruik van 2FA. Als je inlogt op je DigiD bijvoorbeeld. Het is een authenticatiemethode waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om toegang te krijgen. In de eerste stap vul je een gebruikersnaam en wachtwoord in. De tweede stap is niet altijd dezelfde. Vaak gebruiken partijen een sms-code, maar het kan bijvoorbeeld ook met gezichtsherkenning.

Regel het makkelijk zelf in Mijn Aegon

Hoe het werkt bij Aegon? In je persoonlijke Mijn Aegon-omgeving kun je instellen dat je wilt inloggen met 2FA. Je logt dan voortaan eerst in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens ontvang je een code op jouw mobiele telefoon, die je moet invullen.

Stel, iemand vindt per ongeluk je gebruikersnaam en wachtwoord. Dan kunnen zij nog steeds geen toegang krijgen tot jouw gegevens. Dat is wel zo fijn, toch?

Goed om te weten:

  • Je ontvangt de controle sms op het bij ons bekende mobiele telefoonnummer.
  • Er gelden geen andere bijzondere eisen aan je telefoon.
  • Je betaalt hier geen kosten voor.
  • Het duurt maximaal 30 seconden voordat je de code ontvangt.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen je graag verder!

 

Veilig online zaken doen

We hebben een overzicht gemaakt met informatie over hoe je veilig online je geldzaken regelt en waarop je kunt letten.

 

Nog geen Mijn Aegon account?

Je kunt via de inlogmethode iDIN in 3 stappen een Mijn Aegon account aanmaken. iDIN is ontwikkeld door banken om snel en veilig gegevens te delen met bedrijven en instanties.