Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Hoe voorkomt u online diefstal?

Naarmate mensen meer online met elkaar communiceren en zaken doen, wordt het ook voor cybercriminelen aantrekkelijker om digitaal in te breken. Er wordt steeds vaker aankopen online gedaan en financiële of persoonlijke zaken digitaal geregeld. Hartstikke handig, maar cybercriminelen worden steeds vindingrijker.

Let op!

Medewerkers van Aegon vragen u nooit naar uw persoonlijke gegevens, inloggegevens of om bijlagen te openen, met als doel gegevens bij te werken.

Phishing, een veelvoorkomende methode

Internetcriminelen bedenken steeds slimmere manieren om achter uw persoonlijke gegevens te komen. U kunt bijvoorbeeld e-mails, SMS- of Whatsapp-berichten, berichten via social media of telefoontjes ontvangen, waarvan het lijkt dat deze van Aegon afkomstig zijn. U wordt gevraagd om inloggegevens op te geven. Doe dit niet! Ze willen u misleiden en op deze manier uw persoonlijke gegevens ontrafelen.

Wat doe ik met een phishing e-mail?

Bent u slachtoffer?

Heeft u het vermoeden dat u het slachtoffer bent geworden van internetcriminaliteit? Of bent u gehackt doordat u bijvoorbeeld ergens uw inloggegevens heeft achtergelaten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u dan verder.

Wat u zelf kunt doen

Ondanks dat internetcriminelen steeds moeilijker te herkennen zijn, leest u hieronder een aantal veiligheidsvoorwaarden:

  • Beveilig de apparatuur die u gebruikt voor uw financiële zaken.
  • Controleer uw berichten van Aegon.
  • Klik nooit op een link in een e-mail, SMS, Whatsapp-bericht of een bericht via social media waarover u twijfelt.
    U kunt de link controleren door met uw muis op de link te gaan staan zonder te klikken. Meestal verschijnt het internetadres (URL) in beeld waar de link daadwerkelijk naar toe gaat. Let op: dit werkt niet met touch screens, omdat u dan niet met uw vinger op een link kunt staan zonder te klikken.
  • Open geen bijlagen die bij twijfelachtige e-mail zitten! Deze bevatten vaak malware of virussen.
  • Houd uw persoonlijke inloggegevens en wachtwoord altijd geheim.
  • Laat uw inloggegevens en wachtwoord nooit door een ander gebruiken.
  • Vul altijd zélf het internetadres www.aegon.nl in de adresbalk van uw browser in voordat u gaat inloggen.

Meer tips?

Wilt u meer informatie over hoe u internetcriminaliteit kunt herkennen? Bekijk dan deze websites:

Aegon verhoogt veiligheid door extra controle-SMS

Wij willen de veiligheid van uw gegevens optimaal beschermen en introduceren een extra controlestap via sms. Als u een wijziging voor uw producten in Mijn Aegon doet, ontvangt u soms een sms op uw mobiele telefoonnummer om uw wijziging te bevestigen. Deze bevestigings-sms is een extra controle voor het veilig doorvoeren van de wijziging.

Samen staan we sterk tegen cybercriminaliteit

Geldzaken en verzekeren draaien om vertrouwen. Wij ontwikkelen al onze producten en diensten met een scherp oog voor veiligheid en privacy. Het kan voorkomen dat wij iets over het hoofd zien, dingen die u misschien wél ziet. Dus ontdekt u iets merkwaardigs of herkent u internetcriminaliteit? Dan horen wij dat graag! Aarzel niet en maak een melding via valse-email@aegon.nl.

Alle meldingen van phishing nemen wij serieus en worden onderzocht. Zo zorgen wij samen voor het verhogen van onze veiligheid.

Lees meer over responsible disclosure