Ben ik verzekerd als ik corona krijg als ik op reis ben?

Ja, je bent hiervoor verzekerd met de dekking Geneeskundige kosten
Bij de allriskdekking ben je hier standaard voor verzekerd. Bij de basisdekking is dit een aanvullende dekking. Op jouw polisblad lees je of je deze dekking meeverzekerd hebt. Met de dekking Geneeskundige kosten ben je verzekerd voor noodzakelijke medische kosten in het buitenland. Je bent alleen verzekerd voor deze kosten als ze niet vergoed worden door jouw zorgverzekeraar. Belangrijk voor deze dekking is wel dat je éérst contact opneemt met Aegon Schade Service. Je kan ons bereiken op telefoonnummer +31 88 344 00 00. Wij zijn dag en nacht bereikbaar.

Met zowel de basis*- als allriskdekking kom je in aanmerking voor een vergoeding van de redelijke extra kosten bij een langer verblijf
Je komt hiervoor alléén in aanmerking als op het moment van vertrek code groen of geel van kracht is op jouw bestemming. En als jouw reisaanbieder geen vergoeding voor een langer verblijf biedt. Dan vergoeden wij maximaal € 100,- per verzekerde per dag of € 200,- voor alle verzekerden samen voor maximaal 10 dagen. Daarnaast vergoeden wij de redelijke extra reiskosten van het openbaar vervoer op basis van de laagste klasse om jouw woonplaats vanuit het buitenland te bereiken. Belangrijk voor deze dekking is wel dat je éérst contact opneemt met Aegon Schade Service. Je kan ons bereiken op telefoonnummer +31 88 344 00 00. Wij zijn dag en nacht bereikbaar. 

* Voor landen buiten Europa moet werelddekking zijn bijgesloten.