Hoe kan ik tijdens de looptijd van mijn hypotheek een waardestijging van mijn woning aantonen?

Met een Calcasa Desktop Taxatie of een gevalideerd taxatierapport 
Deze mag niet ouder zijn dan 6 maanden. Een hogere woningwaarde kan betekenen dat je hypotheek in een lagere tariefklasse valt. Dat betekent dat je minder hypotheekrente hoeft te betalen.


Goed om te weten: heb je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Dan is je rente niet afhankelijk van tariefklassen. Zit je hypotheek al in de laagste tariefklasse? In beide gevallen kunnen we de rente niet aanpassen. Daarom is het niet nodig om een hogere woningwaarde in te sturen.

Nieuwe woningwaarde aan ons doorgeven?
Dit doe je gemakkelijk via 
'Zelf regelen - Woningwaarde doorgeven' in je hypotheekoverzicht in Mijn Aegon. We hebben een Calcasa Desktop Taxatie of een gevalideerd taxatierapport nodig. Deze kan je gelijk uploaden. Vraag via deze link gelijk een Calcasa Desktop Taxatie op: https://app.desktoptaxatie.NL/taxatie/aegon (let op! Je verlaat via deze link de Aegon omgeving; gegevensverwerking bij externe partij). 

Je ontvangt van ons een bevestiging zodra wij je woningwaarde in ons systeem hebben aangepast. Binnen enkele weken volgt daarna een bericht van ons wat de invloed is van deze nieuwe waarde op je hypotheeklasten. Een eventuele verlaging van de lasten gaat in vanaf de eerstvolgende hypotheekbetaling. Wij passen dit niet met terugwerkende kracht aan. 

Soms is een lagere rente niet voordelig voor je
Heb je een Spaar-, Bankspaar- of Levensloophypotheek met een Levensloop Hypotheekrekening? In dat geval is het verstandig om eerst contact op te nemen met je adviseur. Een lagere rente kan bijvoorbeeld fiscale gevolgen hebben waardoor een lagere rente niet altijd voordeliger is.