Kan ik meteen na het afsluiten van een Aegon Rechtsbijstandverzekering (Flex) een beroep hierop doen?

Dit is afhankelijk van de voorwaarden waaronder je verzekerd bent. Onder welke voorwaarden je verzekerd bent staat op jouw polisblad. 

De Aegon Rechtsbijstandverzekering Flex - voorwaarden 3035
Hier geldt een wachttermijn bij de aanvullende dekking Fiscaal recht & Vermogensbeheer voor Mediation bij echtscheiding. Deze dekking moet minimaal 3 jaar meeverzekerd zijn voordat je hier aanspraak op kan maken. Ook krijg je alléén een vergoeding als je huwelijk of geregistreerd partnerschap minstens één jaar heeft geduurd. 

Bij de Aegon Rechtsbijstandverzekering - voorwaarden 3033
Hier geldt een wachttermijn bij de aanvullende dekkingen Mediation bij echtscheiding, Arbeid en Inkomen en Statutair directeur. De wachttermijn is:
  • 36 maanden bij Mediation bij echtscheiding
  • 3 maanden bij Arbeid en Inkomen
  • 12 maanden bij Statutair directeur

De wachttermijn gaat in op het moment dat de aanvullende dekking ingaat op de Aegon Rechtsbijstandverzekering. De gebeurtenis die de aanleiding was voor het conflict mag ook pas na de wachttermijn hebben plaatsgevonden.
 
In een aantal situaties geldt de genoemde wachttermijn niet:
  • als u de verzekering heeft gesloten direct aansluitend aan een andere rechtsbijstandverzekering. De vorige rechtsbijstandverzekering moet wel dekking hebben geboden voor de door u aangemelde zaak;
  • als het gaat om het verhalen van de schade op iemand die daarvoor uitsluitend wettelijk aansprakelijk is;
  • bij een conflict over een schriftelijke overeenkomst die na de ingangsdatum van deze verzekering is gesloten.