Waarom moet ik mijn BSN doorgeven aan Aegon en hoe doe ik dat?

Ieder jaar moeten wij een aantal gegevens doorgeven aan de Belastingdienst
Dit doen wij aan de hand van je BSN. Dit zijn wij wettelijk verplicht. De Belastingdienst heeft deze gegevens nodig voor jouw belastingaangifte. Wanneer alle gegevens bekend zijn bij de Belastingdienst, kun je ook gebruik maken van de vooraf ingevulde belastingaangifte. Dit maakt het aangifte doen voor jou een stuk gemakkelijker.

Heb je een Hypotheek?
Zodra je hypotheek definitief akkoord is bevonden kun je het BSN aan ons doorgeven in Mijn Aegon. Dit doe je door jouw hypotheek(offerte) te selecteren onder 'Productoverzicht' in Mijn Aegon. Je komt hierdoor uit op jouw 'Hypotheekdashboard'. Hier klik je in de banner op 'BSN doorgeven'. 

Heb je een levensverzekering?
Dan hebben wij een kopie van een geldig identiteitsbewijs van je nodig om jouw BSN aan jouw klantgegevens toe te voegen. Dit mag een paspoort, ID kaart of voorlopig verblijfsdocument zijn. Bij paspoorten die vanaf 2014 worden uitgegeven staat het BSN op de achterkant van de houderpagina. Dat is de harde pagina aan het begin van je paspoort, waar aan de andere kant je foto staat. Je BSN staat onder de tekst: Persoonsnummer/Personal No/Identifiant personnel.

Je e-mailt ons de kopie onder vermelding van jouw polisnummer via dit webformulier

Wij vinden je privacy erg belangrijk
Daarom gaan we zorgvuldig met jouw gegevens om. Je BSN gebruiken wij alleen voor de Belastingdienst. Deze informatie wordt niet met anderen gedeeld.

Meer informatie vind je ook op deze pagina van de belastingdienst: Welke organisaties mogen mijn burgerservicenummer (BSN) gebruiken?.