Waarom moet ik mijn BSN doorgeven aan Aegon en hoe doe ik dat?

Ieder jaar moeten wij een aantal gegevens doorgeven aan de Belastingdienst
Dit doen wij aan de hand van uw BSN. Dit zijn wij wettelijk verplicht. De Belastingdienst heeft deze gegevens nodig voor uw belastingaangifte. Wanneer alle gegevens bekend zijn bij de Belastingdienst, kunt u ook gebruik maken van de vooraf ingevulde belastingaangifte. Dit maakt het aangifte doen voor u een stuk gemakkelijker.

Heeft u een Hypotheek?
Zodra uw hypotheek definitief akkoord is bevonden kunt u het BSN aan ons doorgeven in Mijn Aegon. Dit doet u door uw hypotheek(offerte) te selecteren onder 'Productoverzicht' in Mijn Aegon. U komt hierdoor uit op uw 'Hypotheekdashboard'. Hier klikt u in de banner op 'BSN doorgeven'. 

Heeft u een levensverzekering?
Dan hebben wij een kopie van een geldig identiteitsbewijs van u nodig om uw BSN aan uw klantgegevens toe te voegen. Dit mag een paspoort, ID kaart of voorlopig verblijfsdocument zijn. Bij paspoorten die vanaf 2014 worden uitgegeven staat het BSN op de achterkant van de houderpagina. Dat is de harde pagina aan het begin van uw paspoort, waar aan de andere kant uw foto staat. Uw BSN staat onder de tekst: Persoonsnummer/Personal No/Identifiant personnel.

U e-mailt ons de kopie onder vermelding van uw polisnummer via dit webformulier

Wij vinden uw privacy erg belangrijk
Daarom gaan we zorgvuldig met uw gegevens om. Uw BSN gebruiken wij alleen voor de Belastingdienst. Deze informatie wordt niet met anderen gedeeld.

Meer informatie vindt u ook op deze pagina van de belastingdienst: Welke organisaties mogen mijn burgerservicenummer (BSN) gebruiken?.