Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Waarom vraagt Aegon de herkomst van vermogen op bij inkomende betalingen op hypotheken?

Aegon is wettelijk verplicht om in bepaalde gevallen een bewijs van de herkomst van het vermogen op te vragen
Op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is Aegon verplicht om in bepaalde gevallen herkomst van vermogen vast te stellen. Aan de hand van bepaalde risico’s op witwassen en het financieren van terrorisme hebben we een beleid opgesteld. Hierin is (onder andere) bepaald in welke gevallen we herkomst van vermogen opvragen. Dit doen we bijvoorbeeld als een u een extra aflossing doet op de hypotheek, een extra storting doet in een levensverzekering, omzet naar marktrente en/of een betalingsachterstand of restschuld voldoet. 

Een bewijs herkomst van vermogen toont aan wat de bron van het vermogen is waarmee een transactie aan Aegon wordt gedaan
Het moet te herleiden zijn hoe het vermogen is opgebouwd. Zo kan het geld bijvoorbeeld komen uit spaargeld, een schenking, een lening, een (polis)uitkering of een erfenis. De documenten stuurt u naar ons toe via het 'Zelf regelen' formulier. Welke documenten wij precies nodig hebben verschilt per situatie en wordt tijdens het invullen van het formulier duidelijk.