Wie zijn er verzekerd op de Aegon Aansprakelijkheidsverzekering?

Bij het openen of wijzigen van de Aegon Aansprakelijkheidsverzekering kies je de gezinssamenstelling die bij je past
Je kunt, Uzelf, Uzelf en uw partner, Uzelf met kinderen* of Uzelf en uw partner met kinderen* verzekeren. Op je polisblad in Mijn Aegon staat waarvoor je gekozen hebt.

*Kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen) zijn meeverzekerd zolang zij bij jou in huis wonen of uitwonend zijn voor een dag-studie. Wanneer zij duurzaam gaan samenwonen, trouwen of als de studie eindigt zijn zij niet meer meeverzekerd.

Bij de dekking Uzelf, Uzelf en uw partner, Uzelf en uw kinderen en Uzelf, uw partner en kinderen zijn onderstaande personen ook verzekerd:
  • Logés, maar alleen als ze geen andere aansprakelijkheidsverzekering hebben.
  • Huispersoneel (bijvoorbeeld de huishoudster of tuinman) tijdens het werk dat ze voor jou doen.
  • Inwonende (groot)ouders van jou of je partner zijn alleen meeverzekerd bij de gezinssamenstelling Uzelf en uw partner of Uzelf en uw partner met kinderen. 
  • Inwonende ongetrouwde familieleden zijn alleen meeverzekerd bij de gezinssamenstelling Uzelf en uw partner met kinderen.
  • Ook de aansprakelijkheid voor schade die je huisdier aan anderen veroorzaakt, is verzekerd.
De gezinssamenstelling kun je wijzigen via jouw adviseur of Mijn Aegon
Ben je bij ons verzekerd via een adviseur? Pas je verzekering dan aan via je adviseur. Heb je je verzekering zelf bij ons afgesloten? Pas je verzekering dan aan via Mijn Aegon. In Mijn Aegon klik je op de verzekering die je wilt wijzigen. Onderaan de pagina klik je op ‘Wijzigen’ en doorloop je de aangegeven stappen.